Opel Stock

SEAT съветва - Използвайте мигачите правилно!

SEAT съветва - Използвайте мигачите правилно!

SEAT съветва - Използвайте мигачите правилно!

Реклама Nissan X-Trail
Индикаторът за работа на мигача може да се чуе около 220 000 пъти по време на живота на автомобила, но предупредителният сигнал често се пренебрегва в трафика. Според проучване 44 процента от водачите не използват мигача при изпреварване, завой и смяна на лентите. Производителят на автомобили Seat събра и предлага на вниманието на шофьорите най-важното за правилното използване на мигача на пътя.

Преди да започнете смяна на лентата или да се влеете в трафика - например от място за паркиране - трябва да се уверите, че маневрата може да се извърши безопасно. За целта първо погледнете в огледалата за обратно виждане. Ако лентата е чиста, трябва да посочите че местите колата с мигача достатъчно дълго предварително, за да могат другите участници в движението да реагират. Прилага се следното - мигащата светлина трябва да светне поне три пъти.

Преди да започнете да шофирате, се изисква и поглед през рамото - едва тогава можете да навлезете в пътя. Ако изпреварвате по еднолентов междуградски път или се връщате обратно към предишно използваната лента по магистралата, трябва също да “мигате” отново, докато процесът на изпреварване или промяната на лентата не приключи.

Когато сменяте ленти или завивате, мигачите показват предстоящи маневри, но това не ви поражда право на действие. Изчакайте, докато има достатъчно място, за да смените лентите и да избегнете опасни ситуации. Правилното боравене с мигачите в кръговото движение е особено важно. Когато влизате в кръгово кръстовище, не е необходимо да мигате, а само когато сменяте платна в многолентово кръгово кръстовище или когато излизате от кръговото кръстовище.

Много шофьори неправилно включват светлините за предупреждение за опасност, когато искат да спрат или паркират. Правилно е да задействате мигача само от страната, на която превозното средство ще трябва да спре. Ситуацията е различна, когато се приближавате до опашка на задръстване - в тази ситуация трябва да предупредите следните водачи за опасната ситуация, като задействате предупредителните светлини за опасност. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Volkswagen

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024