Lasurit eshop

Mitsubishi ще прекрати бизнеса си в Европа

Mitsubishi ще прекрати бизнеса си в Европа

Mitsubishi ще прекрати бизнеса си в Европа

Реклама Honda ZR-V
Mitsubishi Motors ще спре продажбите на нови автомобили в Европа, когато актуалните й продукти стигнат края на жизнения си цикъл. Японската компания вместо това ще се съсредоточи върху печелившите си продажби в Югоизточна Азия, като част от ново обявения тригодишен средносрочен бизнес план, насочен към намаляване на загубите.

Стратегията влиза в сила незабавно, което означава, че Mitsubishi ще спре плановете си да замени средния SUV Outlander в Европа, заяви говорител на компанията за региона пред Automotive News Europe. Миналият декември Mitsubishi казаха за ANE, че Outlander, водещият модел на Mitsubishi в региона, ще бъде заменен през втората половина на тази година.

Mitsubishi обяви, че новият Outlander ще излезе на други световни пазари през 2021 финансовата година, която започва през април 2021 г., като плъгин хибриден вариант ще се появи през фискалната 2022 година. Това предполага, че подмяната на модела е забавена и че сегашният модел ще продължи да се предлага още една година.

Mitsubishi продава автомобили в Европа от 1975 г., а също така произвежда автомобили в завода си Недкар в Роден, Холандия, от 1995 г. до 2012 г. Mitsubishi продаде Nedcar на холандската индустриална компания VDL Group през декември 2012 г. Фабриката вече прави BMW X1 , Mini хечбек и Mini Countryman.

През 2019 г. Mitsubishi посочи, че иска да засили европейските си операции, като създаде нова компания, която да наблюдава регионалните продажби след години разчитане на местните вносители.

Пазарната ситуация, обаче явно е променила плановете на компанията, както и сътресенията в алианса, заради ареста на Карлос Госн. Mitsubishi в понеделник прогнозира втората си поредна година от глобални финансови загуби, засегнати от спад в продажбите, дължащ се отчасти на пандемията на коронавирус. Реорганизацията на компанията е част от по-широко преосмисляне на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, насочен към намаляване на разходите.

Японският автомобилен производител № 6 предвижда оперативна загуба от 140 милиарда йени (1,33 милиарда долара) за годината, приключваща през март 2021 г., и задейства план за свиване на работната си сила и производството, и затваряне на нерентабилни дилъри, за да намали 20 процента от фиксираните разходи на две години. Това ще бъде най-голямата загуба на Mitsubishi от поне 18 години според финансовите данни на компанията от 2002 г. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024