Opel Stock

Демонстрация на безопасна интеракция между камион и велосипедисти на старта на 67-та Международна колоездачна обиколна на България

Демонстрация на безопасна интеракция между камион и велосипедисти на старта на 67-та Международна колоездачна обиколна на България

Демонстрация на безопасна интеракция между камион и велосипедисти на старта на 67-та Международна колоездачна обиколна на България

Реклама Renault Arkana
Интерактивна демонстрация на безопасното взаимодействието между камион и велосипедисти на пътя ще бъде направена днес по време на официалното откриване на 67-та Международна колоездачна обиколка на България на площада пред храм-паметник “Александър Невски” в столицата. На място ще бъдат показани т. нар. “мъртви точки”, в които има риск велосипедистът да остане “невидим” за водача на тежкотоварния автомобил. Всички желаещи ще могат да се качат в кабината на камион и сами да проверят директната видимост и видимостта в огледалата.

Акцията се реализира от водещата транспортно-логистична компания Транспрес, която е и най-големият превозвач на велосипеди у нас. Тя е част от международната кампания за пътна безопасност “Виждам те. Виждаш ме.”, която стартира през 2019 година. В нея обучителите на Транспрес и Volvo Trucks показаха на над 600 български деца къде са мъртвите точки за камионите и как да избягват рискови ситуации, когато карат колело. Инициативата се проведе в 9 училища в 8 града в страната и бе отличена в Годишните награди за пътна безопасност 2019.

67-мата Международна колоездачна обиколка на България стартира на 27 юли от София и ще се проведе на шест състезателни етапа с междинни контроли в Пазарджик, Кърджали, Пловдив и Сливен. На финала на 31 юли в Бургас отново ще бъде направена демонстрация на безопасна интеракция между велосипедисти и камион.

“С радост подкрепихме поредното издание на едно от най-старите и престижни колоездачни състезания в Европа, което ще се случи в една изключително предизвикателна за всички ни година. Освен че традиционно заставаме зад състезания за велосипедисти, през последните години работим активно и за повишаване на безопасната интеракция между камионите и колоездачите на пътя. Това послание ще отправим и сега към приятелите на този спорт, а и към всички деца и техните родители.”, обясни Веселин Стоянов, Управител на Транспрес.

Компанията е най-големият превозвач на велосипеди у нас, като средно годишно транспортира над 50 000 колела в и извън страната. Транспрес е логистичен партньор на 67-та международна колоездачна обиколка на България и ще осигури превоза на оборудване за състезанието.

Източник: Транспрес Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии