Lasurit

Екстремна динамика по всякакви пътища: новото MINI John Cooper Works Countryman

Екстремна динамика по всякакви пътища: новото MINI John Cooper Works Countryman

Екстремна динамика по всякакви пътища: новото MINI John Cooper Works Countryman

Реклама Opel Stock
Свежите дизайнерски елементи и облагороденото оборудване подчертават още по-интензивно ексклузивния състезателен характер на върховия атлет – четирицилиндровият турбодвигател с 225 кВт/ 306 к.с., осемстепенната трансмисия Steptronic Sport, задвижването на четирите колела ALL4 и настроеното с помощта на опита на John Cooper Works от състезателните писти окачване гарантират изключителна радост от шофирането и вълнуваща гъвкавост – Въвеждане на пазара от ноември 2020 година.

Неговият неустоим характер е изграден на състезателната писта. Сега новото MINI John Cooper Works Countryman (среден разход на гориво: 7,3 – 6,9 л/100 км; CО2 емисии (комбинирани): 166 – 156 г/км, предварителни данни) демонстрира своите качества както на пътя, така и на извън него. Изключителната мощ на четирицилиндровия турбомотор с 225 кВт/306 к.с. достига до пътното платно с помощта на серийни осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и задвижване на четирите колела ALL4 – комбинация, който гарантира екстремна динамика по всякакви пътища. Цялостният пакет за екстремна радост от шофирането се допълва от окачването, настроено с помощта на опита на John Cooper Works от състезателните писти. Модифицираният дизайн, облагороденото оборудване и допълнителните опции особено интензивно подчертават спортния и ексклузивен характер на новото MINI John Cooper Works Countryman.

Високата мощност среща гъвкавостта: новият върхов спортист за премиум компактния сегмент от моделната гама на британската премиум марка MINI окупира първото място и двете дисциплини. Той предлага неудържима мощ и много простор, в комбинация с чисто състезателно усещане при движение във всекидневието. Въвеждането на пазара на новото MINI John Cooper Works Countryman стартира през ноември 2020 година. С четирите врати и големия заден капак, петте пълноценни места за седене, гъвкавия интериор и увеличаващата се до 1 390 литра вместимост на багажника новото MINI John Cooper Works Countryman може майсторски да се справи не само с транспортните задачи във всекидневието, но и да отговори на изискванията за комфорт при дълги пътувания. Винаги уверената динамика се осигурява от мощният двигател, монтиран някога в серийно MINI, интелигентното задвижване на четирите колела и блокажът на диференциала на предните колела, интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic.

Специфичните модификации на базовия двигател, модернизираната технология MINI TwinPower Turbo и специфичната охладителна система на задвижването впечатляват не само с максималната си мощност от 225 кВт/306 к.с., но и с максималния въртящ момент от 450 Нм. Спонтанното и запазващо се до високи обороти разгръщане на мощността на двигателя осигурява на новото MINI John Cooper Works Countryman ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 сек (предварителни данни). Ускоренията са съпроводени от вълнуващия звук на специфичната за модела спортна изпускателна система. Визуално тя се разпознава по ауспуховите накрайници с увеличен до 95 мм диаметър.

За да може освен типичната за марката пъргавина да се гарантира и особено висока прецизност на кормилното поведение и уверено контролируема управляемост и при високо динамични ситуации на пътя, структурата на каросерията и окачването на новото MINI John Cooper Works Countryman са с оптимизирана здравина. Освен със специфично модифицираните компоненти окачването се отличава и с подобрените благодарение на опита от моторните спортове настройки на пружините и амортисьорите, системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността) и електромеханичното кормилно управление. Като опция новото MINI John Cooper Works Countryman може да бъде оборудвано с Адаптивно окачване. Серийното оборудване включва и спортна спирачна система с четирибутални дискови спирачки на предните колела, еднобутални дискови спирачки на задните колела и лакирани в цвят Chili Red спирачни апарати, както и 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works.

За уверената динамика на гъвкавия върхов спортист допринасят и аеродинамично оптимизираните елементи на екстериора. Мощното излъчване на новото MINI John Cooper Works Countryman вече се подчертава още по-интензивно и от новото оформление на радиаторната решетка. Серийните LED фарове, както и задните светлини са с нов дизайн. Висококачествената светлинна технология отпред се разпознава още по-ярко, а отзад светлинната графика в Union-Jack дизайн е неустоим магнит за погледите. Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове с променливо разпределение на светлината и Matrix функция за дългите светлини. Новост в гамата са цветовете на каросерията White Silver metallic и Sage Green metallic, както и опцията Piano Black Exterieur. При нея рамките на фаровете, на задните светлини и на радиаторната решетка, както и дръжките на вратите и обозначението на модела на задния капак са гланцирано черни вместо хромирани.

Със свежи акценти впечатлява и интериорът. В него атмосферата на спортен автомобил на новото MINI John Cooper Works Countryman още по-всеобхватно е съчетана с модерно премиум излъчване. Новост в програмата от допълнително оборудване е дигиталното арматурно табло с диаметър 5 инча зад волана. Опционалното оборудване Connected Media включва 8,8-инчов цветен дисплей с функция тъчскрийн на характерния централен уред, който вече е оформен много по-висококачествено. Новият му дизайн включва рамка, както и чувствителни на допир полета за управление с повърхности в гланциран Piano Black. Благодарение на инсталираната серийно в автомобила SIM карта новото MINI John Cooper Works Countryman е „always online“. Това позволява ползването на множество дигитални услуги. С опцията MINI Navigation Plus на разположение са и данни за трафика в реално време, интернет-порталът MINI Online, подготовката за Apple CarPlay, както и пълна интеграция на гласовия асистент Amazon Alexa. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024