Lasurit

JAGUAR LAND ROVER с нова иновативна технология (Видео)

JAGUAR LAND ROVER с нова иновативна технология (Видео)

JAGUAR LAND ROVER с нова иновативна технология (Видео)

Реклама Honda ZR-V
JAGUAR LAND ROVER анонсира подробности за нова иновативна технология, която компанията е разработила съвместно с University of Cambridge, и която придобива още по-тематично приложение в актуалното ни съжителство с COVID-19 епидемията.

Новата разработка на JAGUAR LAND ROVER и University of Cambridge, обозначена като "predictive touch", представлява бордова система с безконтактно управление, като за функционирането й се разчита на изкуствен интелект и набор сензори, които предвиждат намерението на водача за употреба на конкретна функционалност от интерфейса на системата, в това число навигационната или климатичната система, мултимедията и зруги.

Освен за намаляването на необходимостта от многократно и потенциално от няколко човека докосване на едни и същи бутони или повърхности, и съответно за намаляването на възможността от разпространяване на вируси и зарази, новата технология на JAGUAR LAND ROVER обещава и сериозен потенциал за повишаването на активната безопасност на пътя. Според лабораторни изпитания на автомобилния гигант, новата разработка е в състояние да намали времето за взаимодействие с бордовата система и съответно разконцентрацията от страна на водача с до 50%.

Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024