Skoda Monte Carlo

Иновация на Bridgestone открива проблеми в гумите в реално време

Иновация на Bridgestone открива проблеми в гумите в реално време

Иновация на Bridgestone открива проблеми в гумите в реално време

Реклама Opel Stock
Специалистът по гуми Bridgestone разработва с Microsoft първата в света система за мониторинг за откриване на дефекти в гумите в реално време. Според статистиката, подобни повреди са в основата на около 30 процента от всички автомобилни катастрофи, причинени от технически дефекти в автомобила.

Има четири проблемни категории за увреждане на гумите - загуба на налягане, умора на материала, неравномерно износване и повреди от бордюри, дупки или предмети на пътя. Някои от тези проблемни области вече могат да бъдат надеждно обезвредени. Системите за наблюдение на налягането в гумите (TPMS) са задължителни за всички новорегистрирани превозни средства от 2012 г. Редовната поддръжка и навременната смяна на гумите също предпазват от износване и умора.

Досега пробивите в гумите са изключение и пропаст в сигурността, които могат да доведат до злополуки и да окажат отрицателно въздействие върху други компоненти на превозното средство. Досега пробивите можеха да бъдат разпознати само с ръчен преглед от близко разстояние. Но тази празнина вече се затваря със системата за наблюдение на щетите от гуми на Bridgestone, която осигурява откриването на щети в реално време.

Тя използва облачната рамка на „Microsoft Connected Vehicle Platform“ (MCVP), заедно с вече записани данни за превозното средство, без да се използват допълнителни сензори и работи с алгоритми за откриване на събития, които засягат повърхността на гумата. Шофьорът е незабавно информиран за дефектите и може да действа съответно, за да контролира ситуацията. "В момента това е първата по рода си система за наблюдение, която работи без допълнителен хардуер", казват от Bridgestone.

Системата за наблюдение на пробивите не само разпознава, че е настъпила повреда, но и откъде е дошла причината за тях. Това може да се използва за предупреждение на компетентните органи за дупки и други опасности на пътя. Според експертите автономните превозни средства също биха могли да се възползват от тази система в бъдеще, тъй като те ще могат да предават информация за тези местни проблемни места на други превозни средства в района и да я съхраняват в облак. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024