Lasurit eshop

Електрическото Renault ZOE с ръст от почти 50% за половин година

Renault ZOE

Renault ZOE

Реклама Renault Arkana
Renault обяви, че през първата половина на 2020 година, марката отчита ръст в продажбите си на електромобили от 38% до ниво от над 42 000 единици.

Основният двигател за успеха на френската марка е компактният електромобил ZOE, който е най-продаваното пазарно предложение в Европа. Търсенето на модела през първите шест месеца на годината се е увеличило с почти 50% и е достигнало рекордното ниво от 37 540 единици. Само през юни от Renault отчитат почти 11 000 поръчки за неговото закупуване.

По-мощно и с по-голяма автономност, новото ZOE се отличава и със сериозно обновен дизайн на екстериора и цялостно трансформиран интериор. Електромобилът разполага с 10-инчов информационен дисплей, който е наличен дори при базовата версия на електрическия модел. Всеки представител на модела е оборудван също така и с изцяло диодна осветителна система.

По отношение на задвижването, новото ZOE може да разчита на свободен пробег от до 390 километра (WLTP стандарт на замерване), по-мощен (136 конски сили) електромотор, както и на възможност за бързо презареждане (50 kW)

ZOE разполага със системата Renault EASY CONNECT, която комбинира новата мултимедийна система Renault EASY LINK и приложението за мобилни телефони MY Renault, което дава възможност на потребителите да се възползват от допълнителни функционалности и услуги, както и на актуална информация за състоянието на автомобила в реално време. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024