Skoda Monte Carlo

Новият “черен” GT: за създателите на това AMG няма спирки - видео

Новият “черен” GT: за създателите на това AMG няма спирки - видео

Новият “черен” GT: за създателите на това AMG няма спирки - видео

Реклама Renault Arkana
Черната серия на Mercedes-AMG означава бързи превозни средства, максимално близки до автомобилния спорт. AMG отиде още една крачка напред с новата GT Black Series. Рецептата за това - най-мощният двигател от серията AMG V8 до момента, най-екстравагантния дизайн, най-сложната аеродинамика, най-интелигентната комбинация от материали и най-открояващата се динамика на шофиране като цяло за компанията.

За тази си разработка майстор-дизайнерите от Афалтербах са премахнали всички спирки пред себе си и автомобилното изкуство. Новият супер спортен автомобил олицетворява традиционните корени на марката в автомобилния спорт в най-чистия им вид. Резултатът е мощност от 537 кВт / 730 к.с. от V8 двигател, комбиниран с активна аеродинамика и дизайн, който е директно копиран от сегашния състезателен автомобил AMG GT3.

За да предефинират супер спортния автомобил, специалистите по двигатели за пореден път екстензивно са разработили 4,0-литровия битурбо двигател - в допълнение към добре познатите свойства като управляемост, мощност или крива на въртящия момент.




Спецификацията е ясна - значително по-голяма мощност от предишния топ модел на AMG GT семейството, още по-гъвкава отзивчивост и най-висока степен на удоволствие при завой. Колата ускорява от 0 до 100 км / ч за 3,2 секунди, от 0 до 200 км / ч за 9,0 секунди и достига максимална скорост от 325 км / ч. Производителят посочва средна консумация от 12,8 литра, което звучи доста амбициозно.

„С новата серия GT Black разширихме традицията си с уникален автомобилен акцент за тези ексклузивни модели, които са от 2006 г. насам“ - казва изпълнителният директор на AMG Тобиас Моерс, който ще напусне Mercedes-AMG на 1 август 2020 г., за да се присъедини към екипа на Aston Martin.

"След отличното представяне, което вече предлага GT R, ни стана ясно, че новият вариант на Black Series от нашите серии спортни автомобили трябва да бъде нещо абсолютно специално. Шестият по рода си вариант е още един етап от историята на AMG и впечатляващо доказателство за необикновената експертиза за развитие в Афалтербах. Този проект беше чудесен край на работата ми в AMG, за което съм много благодарен." - приключи Моерс.

От Mercedes-AMG все още не са обявили цената за новия си супер спортен автомобил, но според вътрешна информация се очаква тя да е малко под 300 000 евро. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024