Skoda Monte Carlo

Първият електрически SUV на SsangYong идва в началото на 2021 година

Първият електрически SUV на SsangYong идва в началото на 2021 година

Първият електрически SUV на SsangYong идва в началото на 2021 година

Реклама Peugeot 408
Южнокорейският SUV-специалист SsangYong Motor Company разпространи компютърно генерирани изображения на бъдещия си e-SUV и обяви, че ще започне производството на първия си електрически модел през първата половина на 2021-а година.

Моделът с кодово име Е100 е средноголям SUV, съчетаващ пространство, многофунционалност и изцяло нов подход към дизайна с изобилие от пазарно ориентирани екстри и нови материали за максимална ефективност.

Цялостният дизайн на електрическия семеен автомобил с повишена проходимост се основава на обемни, но аеродинамични очертания, със стил, оптимизиран за градско шофиране. За максимална енергийна ефективност, намаляване на теглото и подобряване центъра на тежестта електромобилът е снабден с изцяло алуминиев капак на двигателя, както и с херметично затворена радиаторна решетка.

Дизайнът е вдъхновен от природата и по-специално от животните, които са се приспособили към средата си на живот чрез еволюция. В силуета на Е100 откриваме съчетание от дръзки и балансирани форми, наподобяващи перки на акулата, криле на птица и везни в равновесие, които не само придават на автомобила хармоничен и динамичен вид, но и повишават устойчивостта му при лоши климатични условия.

Първият EV на "двата дракона" ще бъде представен през първата половина на следващата година в родната си Южна Корея. На българския пазар E100 ще се появи, най-вероятно, около средата на следващата година, след като премине тестовете за европейска хомологация - потвърди официалният вносител на марката за България - Ратола Корп. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024