New Dacia Duster

Караван и кемпер индустрията разбива рекорди

Юли 21, 2020
Караван и кемпер индустрията разбива рекорди

Караван и кемпер индустрията разбива рекорди

Реклама Opel Stock
Отпускарството и уикендите с караван и кемпер стават все по-популярни в Корона кризата. Не е изненадващо, че караван и кемпер индустрията в Германия гордо обявява най-добрата първа половина в своята история.

Официалните регистрации на превозни средства за отдих са се увеличили с 3,7 процента в сравнение с първата половина на 2019 г. През първите шест месеца на 2020 г. 54 499 превозни средства са били ново регистрирани и това е толкова, колкото през 2016 г. като цяло, сочи изявление на Асоциацията на караван индустрията (CIVD).

С отпускането на мерките за пандемията и повторното отваряне на дилърите, през май имаше силен ефект на наваксване, особено по отношение на автомобилите. Оттогава има и много нови клиенти, които се интересуват от почивка с кемпер или каравана за първи път, както съобщава Даниел Онгговинарсо, управляващ директор на Асоциацията на караван индустрията (CIVD).

"Караванинга е една от най-безопасните форми за ваканция в тези времена, защото пътувате индивидуално с превозно средство за отдих и само с хора от собственото си домакинство в много голяма степен самостоятелно поради собствените си спални, битови, готварски и санитарни помещения", казва шефът на CIVD.

От януари до юни 2020 г. са регистрирани общо 39 627 кемперае. Това е с 12,0 процента повече в сравнение със същия период на миналата година и нов рекорд за всички времена. Особено през юни караванинг индустрията преживя своя връх - общо 12 726 подобни превозни средства влязоха в трафика за първи път - нов рекорд за месец юни. Това съответства на огромен плюс от 49,6 процента в сравнение със същия месец на миналата година.

Новите регистрации на каравани се увеличават с 65.4%. С 9154 нови регистрации, това беше най-добрият юни в историята на този пазарен сегмент. Новите регистрации на каравани нараснаха с 20.0 процента в сравнение с юни 2019 г. до 3572 марки. През май пазарът на кервани е спаднал с 15,8 процента.

„Нашето предположение, че ефектът на наваксване на каравани ще се усети малко по-късно и по-бавно, се потвърди“ - обяснява Онгговинарсо - "Оборотът е сериозен, а с намаляването на ДДС има допълнителен стимул за закупуване на подобно превозно средство за разпускане през втората половина на годината." Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024