Lasurit

SsangYong анонсира електрическия всъдеход E100

SsangYong анонсира електрическия всъдеход E100

SsangYong анонсира електрическия всъдеход E100

Реклама Renault Arkana
Вчера SsangYong пусна няколко скици на първото си напълно електрическо превозно средство, което носи обозначението E100. Официалната информация е изключително оскъдна. Говори се само, че това е кросовър със среден размер, който ще излезе на пазара в Южна Корея през първата половина на 2021 година.

Очевидно става дума за напълно електрическа версия на четвъртото поколение на модела Korando, която е базирана на концепцията e-SIV. Очакваше се новият елSUV да бъде представен тази година през месец март на международния автосалон в Женева, но не се получи поради непровеждането на изложението.

При създаването на новата електрическа кола дизайнерите са използвали постиженията на биониката и оползвотворявайки по някакъв начин наученото за свойствата на перките и кожата на акулите. Капакът е направен от алуминий за първи път, а “радиаторната” решетка е херметична.

Мощността на двигателя ще е от порядъка на 140–150 кВт (190–204 к.с.). Батерията от LG Chem с капацитет около 60 кВтч ще предлага пробег с едно зареждане в рамките на 400 - 450 км. След Корандо и моделът Тиволи ще премине към електрическо задвижване.

Първият EV на "двата дракона" ще бъде представен през първата половина на следващата година в родната си Южна Корея. На българския пазар E100 ще се появи, най-вероятно, около средата на следващата година, след като премине тестовете за европейска хомологация - потвърди официалният вносител на марката за България - Ратола Корп. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Maybach Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE подскача до 100 км/ч за рекордните 2.8 секунди

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024