Opel Stock

COVID-19 пандемията е намалила смъртността по европейските пътища с 36%

COVID-19 пандемията е намалила смъртността по европейските пътища с 36%

COVID-19 пандемията е намалила смъртността по европейските пътища с 36%

Реклама Nissan X-Trail
Европейската комисия за транспортна безопасност (ETSC) изнесе данни, според които смъртността по европейските пътища е намаляла с 36% през април в сравнение със същия месец на 2019 година.

Данните на ETSC сочат, че най-сериозно е понижението на фаталните инциденти в Италия (84%), след което се подреждат Белгия, Испания, Франция и Гърция със спад от 59%. На фона на разнородните мерки, въведени в различните държави, от европейската комисия отчитат сравними с миналогодишни показатели в страни като Швеция, Дания и Нидерландия.

От ETSC анонсират, че смъртните случаи не са намаляли в същата степен, с която се е свил общия трафик, и е необходим допълнителен анализ върху фактори като превишена скорост, по-голям брой застрашени участници в пътното движение на необезопасени пътните участъци, както и промените в контрола на пътната обстановка.

Събрани от повече от 10 евопейски държави данни сочат известно увеличение в нарушенията за превишена скорост. За Дания официалните показания са за ръст от 10% на базата на общата бройка превишавания, във Франция увеличението е с 16% в групата на превишения с 50% над разрешената от закона сторост на движение, а в Испания се ретистрира скок от 39% в засечените нарушения на извънградски пътища.

От ETSC анонсират и за първи по рода си регистриран пътен инцидент в Нидерландия, а именно челен удар между велосипедисти. Отново за април, в Чехия пък се отчита 86% ръст в смъртността при велосипедистите. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто Bentley

Настоящи и бивши шампиони от Италия – Ducati, Moto Morini и Moto Guzzi на Moto Expo 2024

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024