Lasurit eshop

„Повече от фабрика“ - тръгна строителството в TOGG Гемлик - видео

Юли 19, 2020
„Повече от фабрика“ - тръгна строителството в TOGG Гемлик - видео

„Повече от фабрика“ - тръгна строителството в TOGG Гемлик - видео

Реклама Honda ZR-V
Специално за auto-press.net от Окан Алтан, член на журито AutoBest, представител на Турция

Привличайки голямо внимание в Турция и останалия свят турската национална автомобилостроителна компания TOGG проведе „Церемония по откриване на строителството“ за производственото си съоръжение в Бурса Гемлик с участието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

TOGG измина дълъг път по отношение на инженеринга и развитието на продуктите, производствените мощности, както и избора на доставчици, предприе една от най-важните стъпки в своето „Пътешествие към иновации“ за създаването на съоръжението, което ще бъде създадено в унисон с концепциите на „Умно“,„Приятелско за околната среда“ и “Всичко под един покрив “.

В първия комплекс на TOGG, което ще бъде завършен след 18 месеца, първият сериен автомобил трябва да бъде готов преди последното тримесечие на 2022 г. Заетостта в предприятието ще започне от началото на 2022 г., а планираното производство трябва да достигне 175 хиляди единици годишно, а броят на служителите ще достигне 4300.

Давайки информация за съоръжението по време на церемонията, изпълнителният директор на TOGG М. Гюркан Каракаш каза: „Ние локализираме производството на нашите батерии и модулни пакети още от началото на производството. Увеличението на индекса на локализиране на марката се увеличи със 73 процента за кратко време и това ни насърчи да продължим с марката TOGG. През периода на пандемията продължихме нашите потребителски и инженерни проучвания в рамките на нашите планове и приключихме работата в този календарен период. “

Производственият комплекс ще бъде построен за 18 месеца, до 2030 г. трябва да бъдат произведени общо 1 милион бройки от 5 различни модела, всички от които от началото са собственост на TOGG, с пълни права за интелектуална и индустриална собственост.

TOGG, или Турция Automobile Joint Venture Group Inc. (турски: Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş.) е турска автомобилна компания, основана като съвместно предприятие през 2018 г. от Anadolu Group, BMC Turkey, Kök Group, Turkcell и Zorlu Holding са основни заинтересовани страни в основната институция TOBB. Всяка компания има 19% акции, а TOBB има 5% дял.

По предварителна информация първият модел на компанията има електродвигател 150 kW (200 к.с.),
дизайнът е на Пининфарина, акумулаторът се очаква да е с капацитет малко под 80 кВтч, литиево-йонен, зареждане CCS до 150 кВт, мощност, пробегът се оценява от 300 до 500 км с едно зареждане.

Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024