Opel Stock

Компанията LEVC, производител на прочутите черни лондонски таксита представи електрически микробус за доставки - видео

Компанията LEVC, производител на прочутите черни лондонски таксита представи електрически микробус за доставки - видео

Компанията LEVC, производител на прочутите черни лондонски таксита представи електрически микробус за доставки - видео

Реклама Skoda Kodiaq
- Смел, впечатляващ дизайн и лека алуминиева конструкция
- Гъвкаво бързо зареждане и ниски експлоатационни разходи
- Денонощна способност за преминаване през цялата страна - нулеви емисии в града с удължен пробег
- Специализиран за работа - налични три спецификации
- Достъпен за поръчка сега, посетете www.levc.com/VN5 за повече подробности

Компанията, която прави емблематичните за Лондон черни таксита /black cabs/, разкри вчера нов, изключително практичен, екологичен и икономичен търговски микробус за градски доставки. С товарен капацитет до 5,5 м3, VN5 лесно побира две европалета, с брутен полезен товар от 830 кг. Той има голяма врата за странично товарене (позволяваща палетът да бъде странично натоварен) и разделителна врата 60/40 отзад, за да улесни товаренето и разтоварването на машината.

Лондонската компания за електрически превозни средства (LEVC) използва електрическото си такси с разширен пробег /range extender/ като техническа основа за новия си микробус. Новата машина носи обозначението VN5 и в момента е достъпен за поръчка, като доставките на автомобили с десен волан за Обединеното кралство трябва да започнат по-късно тази година. LEVC също планира да предложи VN5 с ляв волан, започвайки от март 2021 година.

Проектиран и произведен в удостоения с награди завод на LEVC в Ансти, Ковънтри, който е единствената специализирана фабрика за електрически превозни средства във Великобритания, VN5 може да подобри зеления отпечатък на всеки бизнес. LED фаровете са стандартни, превръщайки 80% от мощността в светлина срещу типичните 20% за халогенна лампа. Те са по-ярки, по-дълготрайни и са четири пъти по-ефективни от конвенционалните халогенни лампи.

Седалката на водача е ергономично проектирана и напълно регулируема, воланът също може да се регулира по дължина и височина. Кабината е оптимизирана за професионална употреба, като настройките се осъществяват чрез голям централен сензорен екран с интуитивен интерфейс, докато яркото LED осветление осветява отлично другите ключови контроли. Достатъчното място за складиране във вратите, жабката и централната конзола са проектирани така, че да позволяват удобен достъп при нужда.




VN5 споделя своята платформа и по-голямата част от каросерията си с таксито LEVC TX, което означава, че запазва високата маневреност в градски условия на таксито. LEVC има връзки с китайския производител Geely, компанията майка на Volvo, Polestar и Lotus. В резултат на това автомобилите му заимстват някои решения на Geely и Volvo.

Използвайки същата техническа част за електромобил с разширен пробег като таксито, VN5 има прогнозен чист електрически пробег от 58 мили /95 км/ и общ пробег при включване на генератора от над 300 мили /490 км/, измерен по европейския цикъл за тестване на WLTP.




В реално отношение LEVC каза, че VN5 може да направи пътуване от 47-е мили между летище Хийтроу и "четири централни дестинации в Лондон" шест пъти, преди да се наложи да бъде зареден. Прототипите, носещи новата модифицирана каросерия сега се тестват от Royal Mail, британската пощенска служба, според компанията.

Предлагат се три варианта на VN5 - Business, City и Ultima - с високо ниво на стандартно оборудване и винаги с нуждите на потребителя предвид. Всички модели VN5 се отличават с автономно аварийно спиране (AEB), предни и странични въздушни възглавници за водача и пътника, круиз контрол, девет инчов сензорен екран и двузонов климатичен контрол, както и 50 кВт DC бързо зареждане и минимум 11 кВт AC бързо зареждане.

Обзавеждането City добавя отопляемо предно стъкло, предни и задни сензори за паркиране, въздушни възглавници завеси и предупреждение за напускане на лентата, докато водещият Ultima разполага с камера за обратно виждане, луксозни седалки, боя металик и възможност за зареждане с променлив ток 22 кВт.

Предлагат се 6 пакета с опции, които позволяват автомобилите да се адаптират към специфичните предпочитания на клиентите. Комфортният пакет предлага луксозни шофьорски и пътнически седалки, сателитна навигация, място за съхранение под седалката и отопляемо предно стъкло. Пакетът за безопасност се предлага с информационна система за пътни знаци (RSI), интелигентна функция за ограничаване на скоростта (SLIF), предупреждение за отклонение на лентата (LDW) и въздушните възглавници завеси.

Премахвайки опасенията за пробега благодарение на интуитивната технология eCity на VN5, този нов електрически микробус осигурява услугата „докарване до врата“, съчетавайки използваемост на дълги разстояния с възможност за нулеви емисии. VN5 се отличава там, където предприятията трябва да изминат значителен пробег от склада, за да стигнат до първия адрес за доставка.

С възможността да премине от нула до 100 процента зареждане за 30 минути благодарение на 50 кВт постояннотоково зареждане, пълното зареждане може да бъде извършено във времето, загубено в депото или за кратка почивка на водача и да се върне отново пътят, е нещо с което машината работи усилено за собственика си. Редките - на 40 000 километра обслужващи интервали на VN5 означават, че времето, прекарано от машината извън пътя и работа, е допълнително сведено до минимум.

VN5 се предлага с водеща в класа си гаранция от пет години или 150 000 мили/ 244 000 км/ пробег за превозно средство и гаранция за батерия от осем години / 150 000 мили. Клиентите могат да изберат и удължена гаранция от шест години / 200 000 мили /326 000 км/ за автомобила и осем години / 200 000 мили за батерията. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024