Skoda Monte Carlo

Електромобилът AMI вече е в дилърските центрове на Citroen

Citroen AMI

Citroen AMI

Реклама Skoda Stock
Малко повече от месец след пазарното си лансиране в интернет, уникалният за индустрията електромобил AMI на Citroen вече може да бъде открит в по-голямата част от основните дилърски центрове на френската марка, като се очаква до края на лятото той да присъства в над 100 от тях.

Поради сертифицирането си, субкомпактният двуместен електромобил AMI ще може да се ползва свободно (във Франция на възраст над 14 години, 16 в по-голямата част от Европа) и без съответното документално разрешително за управление на лек автомобил. Колата ще е достъпна през системата за споделено ползване Free2Move или с дългосрочен план, като цените започват от 19.99 евро на месец.

100% електрическият Citroen Ami, който става моментална алтернатива на всички познати към момента решения за градска мобилност, в това число електрически тротинетки, скутери, велосипеди и дори градския транспорт, е с основни габарити дължина от само 2.41 метра, ширина 1.39 метра и височина от 1.52 метра, а теглото му е една 425 килограма. Субкомпактният електромобил е оборудван с батерия с капацитет от 5.5 kWh, електромоторът му е с мощност от 8 конски сили, а свободният му пробег е до 70 километра.

Максималната скорост на движение на Citroen AMI е 45 км/ч, а презареждането на батерията му може да бъде осъществено за 3 часа при директно свързване към домашна електрическа инсталация (220 V).

Освен през системата за споделено ползване Free2Move и плащане на минута употреба (0.26 евро на минута), и с дългосрочен наем- 48 месеца с първоначално плащане от 2644 евро, Citroen AMI се предлага също така и за директно закупуване на цена от 6000 евро. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024