Lasurit

Концепцията Nissan Ariya - различна от другите

Юли 10, 2020
Концепцията Nissan Ariya - различна от другите

Концепцията Nissan Ariya - различна от другите

Реклама Renault Arkana
Дизайн без ограничения, тръгване от бял лист хартия – това от самото начало е принципът за създаването на концепцията Nissan Ariya. Изследването се основава на изцяло електрическа платформа, поради което са премахнати фундаментални ограничения и са открити нови подходи в дизайна - и отвътре, и отвън.

Така дизайнерите на Nissan разработват нов тип предна маска. Със своя геометричен, традиционно японски модел, тя създава нова форма на изразяване за електрическите автомобили и в същото време отдава почит на японското ДНК на Nissan. Устойчивият поликарбонатен материал, който обикновено се използва за фаровете, предпазва моделите и технологиите от елементи и замърсявания.

Вътре дизайнерите на Nissan се съпротивляват на тенденцията към все по-големи сензорни екрани, подобни на таблети. „Дизайнът, функционалността и безопасността имат приоритет пред съвременните технологични тенденции“ - казват от автопроизводителя.

Концепцията разчита на извит двоен дисплей, който трябва да напомня вълна. И за това има практически причини. „Човешкото око гледа и настрани при шофиране“ - обяснява Томомичи Уекури, старши мениджър на инженерния екип на Ария - "Хората могат да виждат и записват повече информация, ако са подредени хоризонтално. Периферното зрение също работи по този начин."

Таблото с инструменти зад волана предоставя най-важната информация за шофиране - то е подобно на тези при конвенционалните автомобили. Дисплеят в центъра работи за информационното развлечение, комфортното оборудване и системите на превозното средство.

Информацията може да се премества напред и назад между двата дисплея. Шофьорът сам определя колко да му се показва и къде. Инструкциите за навигация и картата могат да бъдат показани директно зад волана или да са напълно скрити, когато вече не са необходими. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Китай Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Електромобили Honda Nissan Toyota

$45K EV използва твърдотелна батерия за пробег от 1000 км - видео

Апр 15, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Екология /Ecology Електромобили

Tarform разкри електрическия си мотоциклет Vera

Мар 22, 2024