New Dacia Duster

GROUPE RENAULT И GOOGLE CLOUD СИ ПАРТНИРАТ В ПОЛЗА НА ИНДУСТРИЯ 4.0

GROUPE RENAULT И GOOGLE CLOUD СИ ПАРТНИРАТ В ПОЛЗА НА ИНДУСТРИЯ 4.0

GROUPE RENAULT И GOOGLE CLOUD СИ ПАРТНИРАТ В ПОЛЗА НА ИНДУСТРИЯ 4.0

Реклама Nissan X-Trail
• Groupe Renault си партнира с Google Cloud, за да ускори дигитализацията на производствените си мощности и веригата на доставки
• Това сътрудничество обединява опита на Google Cloud в машинното обучение и изкуствения интелект с експертните познания на Renault в областта автомобилното производство, за да създаде нови индустриални решения
• Двете компании планират да стартират и програма за повишаване на дигиталните умения и компетенции на служителите на Groupe Renault

Groupe Renault и Google Cloud обявяват ново индустриално и технологично партньорство за ускоряване на дигитализацията на индустриалната система на Groupe Renault и трансформацията към Индустрия 4.0.

Дигитализиране на производствените предприятия и разработване на индустриални решения
Със своя признат принос към Индустрия 4.0, от 2016 г. Groupe Renault разработва собствена дигитална платформа за свързване и обобщаване на промишлени данни от 22 обекта на компанията по света (представляващи 76% от производството на автомобили) и повече от 2500 машини. Това ново партньорство с Google Cloud цели оптимизиране на притежаваната и независимо управлявана индустриална платформа за управление на данни на Groupe Renault.

Решенията и опитът на Google Cloud в областта на интелигентния анализ, машинното обучение и изкуствения интелект (AI) ще позволи на Groupe Renault да подобри веригата на доставки, ефективността и качеството на производството, както и намаляването на въздействието върху околната среда чрез икономия на енергия.

Тези подобрения ще насърчат разработването на нови вертикални решения за автомобилната индустрия.

Развиване на дигитални умения
Обучението на служителите също е съществена част от това ново партньорство. Groupe Renault и Google Cloud планират да създадат уникална програма, която да подобри уменията на екипите на Renault в областта на инженерните, производствени и ИТ процеси чрез съвместна работа, обучения и сесии за подпомагане с екипа на Google. Целта на тази програма е да насърчи култура, базирана на данни, която е съществена част от ежедневния професионален живот на служителите на Renault, както в оперативния процес, така и в процеса по вземане на решения.

„Това сътрудничество е перфектна илюстрация на дигиталната стратегия на Groupe Renault, която в случая е приложена към индустриалната област. Това споразумение и ангажираността на нашите екипи, специализирани в области като ИТ, производство и верига за доставки, ще ни позволят да ускорим внедряването на нашия план Индустрия 4.0, целящ да трансформира и свързва нашите производствени обекти и логистични процеси по целия свят, за да подобрим нашите стандарти за високи постижения и производителност. Това партньорство е предимство и за служителите на Groupe Renault, които ще се възползват от обучение на високо ниво за управление на цифрови данни." подчертава Жозе Висенте де лос Мозос, директор по производство и логистика, член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault.

„Иновацията е заложена в ДНК-то на автомобилната индустрия и потенциалът цифровите технологии да окажат значително влияние върху производството е огромен. Горди сме, че си партнираме с Groupe Renault, за да помогнем за революционизацията на бъдещето на автомобилното производство и захранването на следващото поколение върхови постижения на веригата за доставки.“ добавя Томас Куриан, изпълнителен директор на Google Cloud

***

За Google Cloud
Google Cloud предоставя на организациите водеща инфраструктура и индустриални решения. Компанията доставя облачни решения от корпоративен клас, които използват високотехнологичните технологии на Google, за да помогнат на компаниите да работят по-ефективно и да се адаптират към променящите се нужди, давайки на клиентите основа за бъдещето. Клиентите в повече от 150 държави се обръщат към Google Cloud като техен надежден партньор, за да разрешат най-критичните си бизнес проблеми.


*Източник: www.renault.bg Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Volkswagen

Преди световната премиера на новото поколение на California, Volkswagen представя финално издание на California 6.1

Апр 22, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Porsche

Прецизни и динамични: новите Cayenne GTS модели

Апр 22, 2024