Lasurit

Паркиране с кабриолет - най-важният въпрос?

Паркиране с кабриолет - най-важният въпрос?

Паркиране с кабриолет - най-важният въпрос?

Реклама Nissan X-Trail
Въпросът често възниква през лятото, когато искате да паркирате роудстър или кабриолет – дали да затворите покрива - или просто да оставите колата отворена, когато това е само кратка пауза за покупка? Отговорът на експертите е доста ясен.

Като цяло собствениците трябва да обърнат особено внимание на мястото, където паркират, според застрахователите от HUK-Coburg. Предисторията на препоръката са плащанията на застрахователя в рамките на малко под 3,2 милиона евро годишно за откраднати кабриолети или за кражби от тях.

Отворен или затворен? В крайна сметка мястото за паркиране решава. Собствениците със заключващ се единичен гараж могат да се справят с това както желаят. Необходимо е повече внимание при подземни гаражи, които са свободно достъпни за много хора. Тук важат същите правила като на улицата - ако паркирате своя кабриолет, за да получите бързо нещо, можете да оставите горния отворен. Но ако паркирате за няколко часа, трябва да затворите покрива.

„Същото се отнася и за пътувания до страни, в които автомобилите са най-често крадени, като например в Италия или Полша“, заявяват от застрахователната компания.

Друго препоръка при отворен покрив е в колата да не се оставят чанти, мобилни телефони или други подобни. Частите, които са постоянно инсталирани или прикрепени, например информационно-развлекателната система, също са застраховани чрез частична застраховка. При съмнение въпросът къде и за колко време е паркирана колата остава съществен.

Има и още една много прагматична причина за затворения мек покрив - изсушаването на седалките и килимите на пода след неочакван дъжд е много по-малко забавно, отколкото карането в хубавите летни дни. Всичко това в крайна сметка води до ясна препоръка - затворено е по-добре! Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Актуализация на директивата на ЕС за шофьорските книжки

Мар 19, 2024