Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2020 17:34 - Носителят на Златната топка за 2020-та е определен предсрочно
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно 2 седмици, на 28-ми юни, в материала "АЕЦ "Белене" е обречена да гръмне" ви показах, защо и как въпросният проект НЕ може да се осъществи, но ще се влачи, за да се крадат милиарди. И понеже гвоздеят на доказателствата бяха данни от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) днес става ясно, че той е взел нужните мерки. И те изглеждат ето така.

image

Данните за товара на мощностите, по видове гориво, са ... , но вие сами виждате, какво пише на интернет страницата на ЕСО. Така не може да се прецени, в кои моменти от денонощието ядрените мощности от двата АЕЦ-а, когато АЕЦ "Белене" влезе в експлоатация, трябва да се понижават, защото няма да има съответното търсене. Вижте подробно в "АЕЦ "Белене" е обречена да гръмне".

Но не само данните са скрити, макар те да са откриваеми на други европейски сайтове, но и падащите менюта, от горния ред на снимката също са пренаредени, за да се затрудни търсенето и откриването на данните, когато те все пак отново ги пуснат.

image

Ето ги двете падащи манюта, които водят до липсващите сега данни. След малко ще ви покажа и как изглеждаха те преди две седмици. Но преди това да ви обърна внимание на горната графика, в дясно на втората снимка, на която се вижда почасовото потребление на електроенергия в България, за вчерашния 4-ти юли. Ако сега работеха и двата АЕЦ-а, в Козлодуй и Белене, то общият им товар би бил около 4 240 Мега-Вата. Сега пак вижте графиката. Сещате ли се какво трябва да прави повече от един от четирите блока, в двата АЕЦ-а?
А "умните" веднага ще се провикнат, А ИЗНОСА? Ама какъв износ ви гони бе, другарки и другари??? Цената на тока от Белене ще бъде толкова висока, че няма толкова балама комшия, който да се похарчи. При това положение АЕЦ "Белене" никога няма да се изплати.

А сега сравнете падащите менюта, както преди малко ви обещах:

image

Снимката е правена и показвана тук през февруари 2020-та по друг повод.

Сега разбрахте ли, какъв фин съм и направил на енерГЕПИйната мафия? Толкова як, че даже сами са си скрили топката. Още по-як, защото даже Меси и Роналдо заедно не могат да извъртят такъв ювелирен финт.

Остава да се сетите името на предопределения носител на Златната топка. А за тези, които не се досещат, за всеки случай ще му напиша името.

Георги Котев











Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833767
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031