Lasurit eshop

Германците обичат своите своите автомобили

Юли 03, 2020
Германците обичат своите своите автомобили

Германците обичат своите своите автомобили

Реклама Nissan X-Trail
Любовта на германците към собствената си кола е непоклатима. Това се потвърждава от проучване на агенцията KÜS. Според него 96 процента от анкетираните считат за важно да притежават автомобил. Но в същото време 41 процента искат да карат по-малко автомобил в бъдеще, 41 процента искат да летят по-малко, а 33 процента искат да използват автобуси и влакове. Така се вижда, че поведението на мобилността се променя.

Що се отнася до използването на автомобила, 60 процента го използват за работа, 86 процента отиват да пазаруват или возят деца, а 86 процента използват превозното средство в свободното си време или да отидат на почивка.

Хибридът все още е проблем, но все пак 63 процента могат да си представят, че купуват такова превозно средство, като 53 процента от тях са за водороден автомобил, а 37 процента са за автомобил с батерия. За 41 процента от анкетираните, електрическите автомобили трябва да имат пробег с едно зареждане от поне 500 километра, за да се повлияят положително в решението си за покупка.

Увеличението на държавната премия за покупка на екологичен автомобил е по-скоро игнорирано. 73 процента казват, че тя няма влияние върху покупката на автомобила. Основният проблем е все още липсата на инфраструктура за зареждане на алтернативните типове задвижвания. 75 процента от анкетираните виждат това като основен проблем, който се отразява негативно върху намерението за закупуване на превозно средство. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024