Opel Stock

Honda Civic Type R Limited Edition е официалният автомобил за сигурност в WTCR 2020

Honda Civic Type R Limited Edition е официалният автомобил за сигурност в WTCR 2020

Honda Civic Type R Limited Edition е официалният автомобил за сигурност в WTCR 2020

Реклама Honda ZR-V
Honda не само ще се състезава, но ще „отговаря“ и за безопасността на пистата, когато стартира сезонът на WTCR (World Touring Car Cup) на ФИА. Новият Civic Type R Limited Edition ще стане официален автомобил за сигурност на сериите за 2020 г.

Колата бе представена през февруари в Милано, в централата на дългогодишния официален партньор на Honda - JAS Motorsport. Версията Limited Edition на Civic Type R е един от двата нови варианта, които трябва да бъдат добавени към гамата Type R за 2020 г. Това е най-екстремната версия на емблематичния хечбек, правена до момента.

Автомобилът е разработен в съответствие с традицията на Type R и с основната насоченост за поведението му на пистата. Той има същите водещи в индустрията технологии за активна безопасност и помощници за водача, които има стандартния модел Civic Type R. На него е базиран състезателният Honda Civic Type R TCR. Да не забравяме, че Civic Type R спечели най-добрите оценки в тестовете на EuroNCAP.

Безопасният автомобил Type R Limited Edition ще има великолепна цветова схема. Той се отличава с цвета „Sunlight Yellow“. Със същия цвят, най- динамичният хечбек със задвижване на предните колела ще бъде достъпен за клиентите.

За оптимизиране на поведението на пистата съдействат леките ковани 20-инчови джанти BBS, гумите Michelin Pilot Sport Cup-2, плаващите двойни спирачни дискове и модифицираните амортисьори. Интериорът на Limited Edition, освен че е уникален, допринася за намаление на теглото с 47 кг в сравнение със спецификацията GT Type R.

Limited Edition е с мощния 2,0-литров VTEC Turbo двигател на Type R. Той е с максимална мощност от 320 к.с. при 6500 об./мин и въртящ момент от 400 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч. се постига за 5,7 сек.

Цветовата схема на Civic Type R Safety Car (колата за сигурност) е вдъхновена от агресивната философия на серийния автомобил. Тя е дело на белгийския художник Вануф, който е проектирал много от официалните оцветявания на колите на Honda в програмите за надпреварите при туристическите автомобили.

Сезонът в WTCR през 2020 г. ще се състои от шест кръга на европейските писти. Започва от Залцбургринг в Австрия през уикенда 12-13 септември. Ще участват четири TCR коли на Honda Civic Type R. Два от тях са на екипа на ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. Другите два са на ALL-INKL.DE Münnich Motorsport.

Франсоа Рибейро, ръководител на Eurosport Events, промоутърът на WTCR, заяви: „Honda има богата история в сериите World Touring Car на ФИА. Дългогодишният ангажимент на марката към шампионата не е тайна за никой. Така че с радост приветстваме Honda като новия официален партньор за сигурността на WTCR със Civic Type R Limited Edition. Като официален автомобил за сигурност, Civic Type R има отличен рейтинг за безопасност, спортните и динамични качества. Тъй като е и много достъпен, той напълно се вписва във философията на WTCR“.

*Източник: www.honda.bg Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024