Opel Stock

Световна премиера - новият Citroen C4 беше лансиран онлайн - видео

Юни 30, 2020
Световна премиера - новият Citroen C4 беше лансиран онлайн - видео

Световна премиера - новият Citroen C4 беше лансиран онлайн - видео

Реклама Peugeot 408
Арно Белони, изпълнителен вицепрезидент по маркетинг и комуникации на Citroen проведе ексклузивна интернет сесия на AUTOBEST, за да представи новия C4 преди днешната световна премиера на модела. Във виртуалната кръгла маса участвахме 19 журналисти членове на най-голямото международно автомобилно жури, които първи в света научихме интересните данни за новия C4.

"Избрахме оригинален дизайн, вдъхновен от концепцията от 1919 г., лансирана миналата година." - каза Белони, отхвърляйки идеята колата да изглежда малко странна - „Не искахме ретро дизайн. Въпреки че в историята на Citroen има много примери - като започнем от модела C4, пуснат през 1928 г. - който вдъхнови нашите дизайнери сега, ние вярваме, че това е модерен дизайн. Изглежда като купе на по-висок хеч - позоваването на SUV стила е очевидно “.




Благодарение на този дизайн, според Белони се е получило колко голямо пространството за пътниците отзад, независимо от габаритите им – повече от достатъчно е мястото от главите им до тавана или пред колената им.

Френската официална статистика ни показва, че от моделите С4 на Citroen - сегашният C4 е вече десето поколение – са реализирани 12,5 милиона бройки, поразителна цифра за всеки генерален автомобилен производител. Всъщност по време на сесията на живо Белони настоя, че Citroen си остава генерален, а не нишов производител и не планира да повишава цените.

"Днес е рано да обявяваме цените на новия C4, но те ще са в съответствие с пазарното позициониране на нашата марка и модели на търговските пазари. Новият C4 ще бъде "глобален" автомобил за 68 пазара на три континента - Европа, Азия и Южна Америка.

Новият модел има същото разнообразие от цветова конфигурация и спецификации, характерни за всички нови поколения модели на Двойния шеврон. Той има 31 екстериорни комбинации, 7 екстериорни цвята плюс 5 вътрешни. Белони настоя, че отвъд технологиите новият C4 се опитва да се върне „обратно към основите“, като отчита това, което клиентите искат от един истински Citroen - комфорт, практичност, щедро пространство и т.н.

Той има много голям багажник, който може да бъде удължен чрез сгъване на задната седалка, нова, много модерна централна конзола, но и уникална изненада в бранша. Държач за таблет, Белони потвърди, че не е необходимо да бъде само от марката i-Pad, поставен в горната дясна част на таблото, който се „показва“ при натискане на бутон. Пътникът отдясно може да работи с прибора си като в мобилен офис!

Новият C4 има бензинови, дизелови и електрически версии. Развит е на добре известната многоенергийна платформа на PSA, която позволява производството на всякакъв тип задвижване на една и съща производствена линия. Новият Citroen споделя платформата с Peugeot 208, Opel Corsa, но също и с DS 3.

Версията EV ще има същото представяне и възможности като EV версиите на споменатите 3 марки. Белони акцентира върху автономията на базата на WLTP, оценена на 350 км, и бързото зареждане на 80% от батерията за 30 минути. "С приложението Free to Move ще видите къде точно можете да презаредите колата си!" според заявлението на групата PSA, което бързо се разраства в много европейски страни.




Регистрацията на заявките за новия C4 ще започне през септември, включително онлайн. Белони заяви, че към момента на виртуалната дискусия над 500 Ami вече са били продадени изключително онлайн! Първите улични тестове ще бъдат през ноември, а първите автомобили ще се продават в края на тази година. „Да, имаме голяма амбиция с e-C4 ! Това е нещо за Citroen! ” каза Белони, който разкри, че целта е 10% от продажбите на новия C4 да са за EV версията! Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто Bentley BMW Honda KTM Peugeot Suzuki

Над 70 премиери, нови марки и дебюти на мото пазара в България

Апр 17, 2024