Lasurit

Punch Moto – белоруското предложение за елмотоциклет - видео

Юни 30, 2020
Punch Moto – белоруското предложение за елмотоциклет - видео

Punch Moto – белоруското предложение за елмотоциклет - видео

Реклама Skoda Stock
Белоруската столица Минск има доста мотоциклетна история - като част от Съветския съюз след Втората световна война градът става дом на завод за производство на мотоциклети и велосипеди през 1951 г., който работи и до днес.

Мотоциклетите Минск, известни преди години и у нас, все още са много популярни във Виетнам, където ги ценят заради сериозната им издръжливост извън нормални пътища и простота на конструкцията.

Най-новата новост от там е елмотоциклетът Punch Moto, който изскочи малко ненадейно във Фейсбук. Става дума за практично и скромно, захранвано с ток предложение тип супермото с уникален външен вид.

Стартъпът Punch е разработил собствен елмотор с номинална мощност от 15 кВт и с пик от 25 кВт (20/33 конски сили). Това е намерено изключително находчиво ниво на мощност с което се преодолява разликата между елколелата и елмотоциклетите. Моторът е идеален за прости градски пътувания, които са по-лесни в ежедневието отколкото тези с бензиновите скутери, защото никога не се изисква поддръжка и зареждане с гориво.

Максималната скорост е 120 км / ч, а друга версия, с ограничена до 11 кВт (15 к.с.) ощност и максимална скорост от 105 км / ч е планирана да отговаря на европейските лицензионни изисквания за мотоциклети A1.

Що се отнася до пробега още няма официалнаинформация, но се казва, че моторът Punch изминава 110 км в градски условия. Батериите също лесно изскачат отстрани на мотора с механизъм за бързо освобождаване, така че можете да ги вземете у вас, за да заредите, ако това е удобно.




Punch наричат дизайна на машината "супрематичен дизайн, фокусиран върху искането на Generation Z за уникален визуален език" и "без имитация и декориране ". Със сигурност е визуално уникален, но трябваше да обясним и термина „супрематизъм“.

Супрематизмът е арт движение, създадено преди малко повече от 100 години от руския художник Казимир Малевич, което Уикипедия описва като „фокусирано върху основни геометрични форми, като кръгове, квадратчета, линии и правоъгълници, рисувани в ограничен брой цветова гама."

Малевич го описа по този начин: „Под супрематизъм разбирам първенството на чистото чувство в творческото изкуство. За супрематизма визуалните явления на обективния свят сами по себе си са безсмислени; значимото нещо е усещането като такова съвсем различно от среда, в която се извиква. "

Така че предполагам, с малко предистория, странният външен вид на Punch Moto започва да придобива малко повече смисъл. Така или иначе, не прилича на нищо друго и ако е толкова здрав и практичен, колкото старите мотори Минск, кой знае, Punch ще може да се превърне в друга беларуска експортна марка.

Нямаме информация за цена или наличност; Punch дори не изглежда да има уебсайт, а все още се придържа само към своята Facebook страница. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Авто глобус

Harley-Davidson Experience Tour започна

Апр 22, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто BMW Honda

Огромен интерес още в първия ден на Moto Expo 2024

Апр 21, 2024