Opel Stock

Първите представители на Polestar 2 вече са в Европа (Видео)

Първите представители на Polestar 2 вече са в Европа (Видео)

Първите представители на Polestar 2 вече са в Европа (Видео)

Реклама Nissan X-Trail
Polestar обяви, че първите представители на втория модел на компанията- електромобилът Polestar 2, предназначени за европейски потребители вече са пристигнали на континента.

Първите клиентски Polestar 2 са предназначени за пазарите на Швеция и Норвегия, а доставките им към новите собственици ще бъдат осъществени през август. От компанията споделят също така, че напът вече са и още бройки, които ще бъдат пренасочени към Белгия, Германия, Нидерландия и Великобритания.

С изцяло електрическо задвижване, Polestar 2 е оборудван с два електромотора и батерия с капацитет от 78 kWh, което дава възможност за изминаването на около 500 километра. Самият батериен блок е интегриран в пода на автомобила и допринася за по-голямата здравина на конструкцията.



С четири задвижващи колела, мощност от 408 конски сили и въртящ момент от 660 Нм, POLESTAR 2 е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а за още по-динамично пътно поведение от компанията са предвидили възможност за поръчка на електромобила с пакет Performance, в който са включени оптимизации по окачването, спирачната система и уникални 20-цолови джанти.

Уникалното при Polestar 2 е това, че той се превръща в първата кола в света, в която ще има пълна софтуерна интеграция на продуктите на Google, в това число Google Maps, Google Assistant и други. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024