New Dacia Duster

Great Wall с як елконкурент на Mini и Smart

Great Wall с як елконкурент на Mini и Smart

Great Wall с як елконкурент на Mini и Smart

Реклама Renault Arkana
Great Wall разширява дейността си навсякъде където има растящ пазарен интерес - освен пикапите, кросовърите и SUV-автомобилите си, компанията вече има и готов малък градски електрически автомобил в гамата на найновата си подмарка Ora. Тя е филиал на Great Wall, създаден специално за разработването и продажбата на електромобили. Китайският производител вече показа модела, който определено изглежда като як конкурент на Mini и Smart.

Очевидното “местообитанието” на безименната новост (първоначално е планирано името Ora R2 засега, но явно това име няма да остане) е големият пренаселен град. Новият китайски електромобил се оказва доста компактен за целта - дължината е 3625 мм (междуосие 2490 мм), ширината е 1660 мм, а височината - 1530 мм.

Новият електрически автомобил на Great Wall изглежда готин, а силуетът наподобява този на японските “кей” автомобили, което е доста необичайно за китайската автомобилна индустрия. Дизайнерите са се въздържали от глупави финтифлюшки и правилно са работили върху появата на нови елементи. Правят впечатление спокойния външен вид на главната оптика, кокетният дизайн на бронята и ефектните задни светлини, както и елегантната форма на страничното стъкло.

Очаква се техническата част на новия електромобил да ползва платформата Ora R1. Така колата ще получи електромотор с мощност 48 к.с. и по избор на купувача два пакета батерии - 28 кВтч (заявен пробег от 300 км) и 33 кВтч (350 км). За R1 китайците искат от $ 14 000. Новият електрически Great Wall се оказа малко по-голям, така че вероятно ще бъде малко по-скъп. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024