Lasurit

Mercedes-Benz: повече интелигентност за вашия собствен парк

Mercedes-Benz: повече интелигентност за вашия собствен парк

Mercedes-Benz: повече интелигентност за вашия собствен парк

Реклама Honda ZR-V
Mercedes-Benz иска да направи следващата стъпка в автомобилното си бъдеще. За това сега производителят на автомобили си сътрудничи с американската компания Nvidia.

От 2024 г. целият автопарк в Щутгарт трябва да се основава на изкуствения интелект на компютрите на новия партньор, за да бъдат оборудвани превозните средства от ново поколение с модернизирани, автоматизирани функции за шофиране.

Софтуерът вече играе ключова роля в автомобилната индустрия, казва шефът на автомобилния бизнес на Nvidia Дани Шапиро. "Това е софтуер, който може да направи продуктите по-добри и по-добри." Независимо от моделния клас и функционалните пакети, закупени от клиентите, автомобилният компютър на Nvidia "Орин" трябва да бъде инсталиран във всички автомобили на Mercedes.

Целта на планираното сътрудничество е да се развие една от най-интелигентните и усъвършенствани компютърни архитектури в автомобилната индустрия за всички серии на Mercedes-Benz, съобщиха от Щутгарт.

Има и други приложения за сигурност и удобство. Идеята е клиентите да могат да купуват и добавят софтуерни приложения и услуги за абонамент чрез актуализации в ефир през целия жизнен цикъл на автомобила.

Фокусът на новата система ще бъде върху сигурността. С развитието на технологията и съществуването на съответната законова рамка всеки автомобил трябва да може да получи нови автоматизирани функции за шофиране чрез актуализации “през въздуха”,по същия начин ще се предлагат и функции за безопасност и удобство. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

Новият елбайк Xyber на Segway е тих звяр!

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Електромобили Honda Nissan Toyota

$45K EV използва твърдотелна батерия за пробег от 1000 км - видео

Апр 15, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Екология /Ecology

Зелена светлина за биодизела в Германия

Апр 15, 2024