Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Симеонов за комикса на Божков: Няма толкова прост народ да повярва, че пари са се носили в чанта
Автор: Екип Burgas24.bg 17:25 / 01.06.2020Коментари (19)3837
©
Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов коментира последните постове на обвиняемия Васил Божков. Лидерът на НФСБ беше депутатът, който поиска промени в Закона за хазарта и пръв заговори за бизнеса на Божков.

"За мене това са поредица от лъжи и недоказани обвинения. Защото и аз, все пак, се занимавам с бизнес. Това са и поредните измишльотини, да не кажа глупотевини“, коментира пред NOVA Симеонов.

"Все пак не става въпрос за бизнес с наркотици, за наркопласмент. Където се дават съответните наркотици и се дават пари на ръка. Тука става въпрос за бизнес, който е под прожекторите“, коментира още депутатът.

"Когато се продават тези талончета за търкане, съответните бензиностанции са се отчитали по банков път обратно. Няма толкова прост народ, който да повярва, че парите са се носили в чанти. С други думи – постъпленията са явни, те са публични“.

Симеонов припомни, че Божков е имал съдружници в своя бизнес .

"Просто цялата схема е  за глупави  хора и за хора, които не се занимават с бизнес. Ти да имаш някакви постъпления, след това да ги извадиш и да изчезнат тия пари. Как ще стане това?“, пита още Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ призна, че е имал среща с Божков докато беше вицепремиер. Хазартният бос се опитвал да го разубеди от намерението му да внесе поправки в Закона за хазарта, които да ограничат неговата дейност. Не се опитал обаче да предлага подкуп.

"Не е , лично на мен не са предлагали никакви средства, за да преустановя движението на Закона, внасянето му в зала. От 2018 година – април-май месец, когато беше внесен в Народното събрание. Може би, защото направихме разговор с г-н Божков. Той дойде при мен , в кабинета ми на вицепремиер. Може би е преценил, много бързо е преценил, че няма да може да ме изкуши с някакви рушвети и се е отказал.  Това е по отношение на моето  участие при внасянето на Закона“, хвърли светлина Симеонов.

Не се страхувал и от компромати, въпреки че бил сигурен, че Божков записва своите срещи.

"Няма да бъде изненадан, защото, така, публично известно е в София, че този човек ходи с  два джиесема. Единият, с който говори, и го слага на масата. Другият, който е в джоба му и записва. Така че, нямам никакви притеснения. И да излезе някакъв запис, нека излиза. Имало е свидетел на нашите разговори – неговият адвокат. Той няма какво да изкара от тези разговори“, коментира Симеонов.

А при срещата си с него Божков питал, защо е необходим такъв закон, изтъквал, че много хора са заети с бранша и щели да останат без работа.

"Всички знаем, че неговият бизнес беше без разходи, пък с огромни приходи. Неговата хитра схема е такава, че просто е успяла да се намести на място, където има само приходи. Никакви разходи, освен печатането на талоните, с неясен брой - в Индия, защото така беше – това се установи. Самите талони, неясно колко, са вкарани в държавата“, разкри още от схемите Симеонов.

Управителят на Националната лотария Димитър Ганев пък обяви, че не знае за схемите, които описва неговият доскорошен съдружник Божков.

"Значи, не мисля да коментирам въобще тая тема. Нямам такава информация, но не мисля да я коментирам въобще“, каза Ганев.

"Аз нямам никаква информация да се е случвало подобно нещо. Трябва да си търсите самият г-н Божков. Аз такива неща не съм говорил, пред никой, не знам да има  такива неща“, заключи още той.



Още по темата: общо новини по темата: 291
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
22.01.2024 »
21.01.2024 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има има повярвай! Щом са те вкарали в парламента значи има!!!
0
 
 
Бит и е*ан не признават. Всички сте папкали от трапезата на АлитУ.
0
 
 
Да ,не са били в чанта ...в чували ,кой вярва ,че са били в чанта ?!
0
 
 
Прав е далаверко ! Само прост народ може да го направи депутат !
0
 
 
Валерка ти не можа да се облажиш от схемата и сега много плямпаш рџ?Љ
0
 
 
има има, нали сме избрали теб и тиквата да ни управлявате .....
0
 
 
Изчезвай Гей умрял ще го туря в устата проста
0
 
 
абе то и куфари с пари нямаше а се оказа че е имало,така че,по-добре си мълчи ,че ставаш смешен
Aнонимен
на 02.06.2020 г.
0
 
 
За съжаление има тези които ви избраха, а това че приказката е достоверна спор няма,, моля се на изборите народа да е проумял че сте не за парламента, а за затвора
0
 
 
То и толкова прост министир няма как да има.....но факт
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: