Opel Stock

Нов асистент на завиването във Volvo

Нов асистент на завиването във Volvo

Нов асистент на завиването във Volvo

Реклама Renault Arkana
Нов асистент от Volvo обещава повече безопасност при пътища с повече и по-сложни завои. Той има за цел да предотврати твърде бързото завиване с помощта на адаптивния круз контрол. Т.н. “мениджър на кривите” е на борда във всички модели от семействата на Volvo 60 и 90 със системата за подпомагане на водача "Pilot Assist". "Pilot Assist" е стандартен за превозните средства от семейството на Volvo 90. Системата се предлага срещу доплащане при моделите Volvo 60.

„Скоростта, адаптирана към пътната обстановка, може значително да намали риска от злополуки“, казва производителят. Поради тази причина Volvo предлага Curve Speed Assist (CSA), който допълва функциите на адаптивен круиз контрол и системата Pilot Assist в движението.

Асистентът за завиване може сам да намалява скоростта преди остри завои, ако скоростта на движение се класифицира като твърде висока. За целта системата използва данните от картата от навигационната система Sensus. След преминаването през кривата автомобилът отново се ускорява до предварително зададената стойност на скоростта.

Това действие е стандартно, но ако търсите повечко спорт в карането, на разположение е опцията "Dynamic". При задействанато й автомобилът взема завоите малко по-спортно и ускорява малко повече при излизане от завоя.

Асистентът за скорост в завоя трябва да бъде избран в системата Sensus на автомобила в допълнение към адаптивния круиз контрол или функцията Pilot Assist. Водачът може да ги отмени по всяко време чрез натискане на газта или на спирачката. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024