Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Само за 137 лева на човек на море в Гърция! Обаче има уловка!
Автор: Екип Varna24.bg 21:25 / 30.05.2020Коментари (0)2353
©
Само за 137 лева на човек можем да почиваме на море в Гърция през лятото. Това е най-евтината оферта за едноседмичен отдих между 6 и 13 юли в апартамент на остров Скирос в южната ни съседка според известна международна онлайн резервационна система. В цената е включена и закуска. За да се възползвате от суперизгодната оферта, трябва да преведете цялата сума предварително, а ако се откажете от ваканцията, няма да я получите обратно.

Друга подробност е, че за да стигнете до острова, който е част от групата на Спорадите, трябва да  стигнете първо до гръцката столица Атина, а след това да хванете до острова ферибот. Така реално транспортните ви разходи ще са в пъти по-големи от цената на нощувките. 

В региона на Крит можете да отседнете в апартамент срещу 342 лв. на човек за седмица, показва онлайн търсачката. В най-предпочитания от българите и най-близък до границите ни район Халкидики цените за едноседмична почивка във ваканционен имот започват от около 500 лв. на седмица. Най-евтината оферта в Гърция за разглежданата втора седмица на юли за настаняване с пакет "ол инклузив" на Халкидики е 1327 лв. на човек, а най-евтината оферта в Гърция е за около 900 лв. на човек в тризвезден хотел на 500 метра от плажа на близкия до границата ни и често посещаван от нашенци остров Тасос.

В България също можете да откриете евтини оферти за морска ваканция в апартаменти, къщи за гости или семейни хотели. Седмица в семеен хотел, в близост до Варна излиза 200 лв. на човек. В цената, естествено, не са включени хранения, така че ако изберете най-изгодната оферта по родното море, ще трябва да си готвите сами или да се храните в ресторант. Морето пък ще бъде отдалечено на между 1 и 4 километра от апартамента, който сте наели, в зависимост на кой от близките плажове решите да събирате тен. Екстра е обаче фактът, че можете да вземете с вас за ваканцията и домашния си любимец.

У нас най-евтините пакети за "ол инклузив" са значително по-изгодни от тези в съседна Гърция, която за разлика от Турция не залага основно на този тип пакети. Почивка на родното море с безплатни храни и напитки можете да си купите срещу около 600-650 лв. на човек за седмица. Толкова ще ви струва и ваканцията, ако изберете планината вместо морето.

Според представители на туристическия бранш, заради все още продължаващите притеснения относно епидемията от COVID- 19, през това лято българите търсят основно апартаменти и къщи за гости, в които могат да бъдат само със семейството или с по-голяма компания с приятели. Сред самостоятелните вили за по-големи компании най-предпочитани са тези със собствен басейн. Специалистите обаче съветват преди да предплатите резервацията във външна онлайн система, да се уверите от страницата на избраното място за гости, че то работи през посочения период, тъй като част от хотелите, присъстващи с налични цени в големите сайтове за резервация, планират да не отворят това лято, въпреки че офертите им не са свалени от посредниците.

Хотелите в Слънчев бряг отварят след 19 юни

Повечето хотели в Слънчев бряг ще отворят врати, за да посрещат туристи след 19 юни. Това стана ясно на среща на държавното дружество "Слънчев бряг" АД, което отговаря за реда и инфраструктурата в комплекса с ръководството на Съюза на собствениците - Слънчев бряг. В момента в комплекса можете да резервирате ваканция само в три места за настаняване.

Хотелиерите обаче са готови да дадат максимума от себе си, за да покажат истинското лице на Слънчев бряг като комфортно и сигурно място за почивка на български и чужди туристи, обясни Елена Иванова от Съюза на собствениците. Вече се работи по въвеждане на мерки, които да гарантират безопасността на почиващите. Според бизнеса българските гости винаги са били основните клиенти на комплекса и затова очакват и през тази година да ги подкрепят, като резервират ваканцията си на родното море.

"Знаете, че вече започнахме дейностите по ремонт и обновяване на инфраструктурата, така че "Слънчев бряг" АД и тази година ще работи за по-приятен образ на комплекса за посетителите", коментира изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Министерство на туризма плаща 117 хил. лв. за анкети 

Как ни виждат гражданите на Германия, Великобритания, Русия, Румъния, Украйна, Полша и Чехия като туристическа дестинация, ще проучва частна фирма по задание на ресорното министерство. За целта от ведомството са обявили обществена поръчка на стойност 117 хил. лв. чрез договаряне без предварително обявление, показва електронният регистър на Агенцията за обществени поръчки. Поканили са и предварително подбрана компания, чрез която според министерството на Ангелкова могат да проучат "образа на България". Това е фирмата Галъп Интернешънъл Асосиейшън. В обявлението е уточнено, че тя е водеща организация за маркетингови изследвания и проучвания на общественото мнение и покритие на 89% от световния пазар.

С поръчката трябва да се отговори дали според перспективните за нас пазари страната ни е взела нужните здравни мерки и дали хората от тези държави искат да пътуват към курортите ни. Офертите на участващите компании ще бъдат отворени на 9 юни. Проучването на 7-те основни пазара трябва да бъде проведено за 90 дни, пише "Труд".



Още по темата: общо новини по темата: 387
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: