Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2020 18:54 - КАТО СВЯТ НАВЛИЗА В ДЕПРЕСИЯТА, ДЖЕФ БЕЗОС МОЖЕ ДА СТАНЕ ТРИЛИОНЕР ПЪРВИ
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.05.2020 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  КАТО СВЯТ НАВЛИЗА В ДЕПРЕСИЯТА, ДЖЕФ БЕЗОС МОЖЕ ДА СТАНЕ ТРИЛИОНЕР ПЪРВИ

18 май 2020 г.

image
  • https://www.youtube.com/watch?v=KRvorrGmYfY&feature=emb_logo

https://www.wakingtimes.com/2020/05/18/as-world-enters-depression-jeff-bezos-could-become-first-ever-trillionaire/?fbclid=IwAR0owy3DbZKQ58l9J8yueW8fpkvP0DR5bmqa_mkdF9M4YvUZ5T_4LgJAdRQ

Elias Marat,  The Mind Unleashed
Waking Times

За повечето хора по света коронавирусната пандемия и последващите мерки за блокиране не са нищо друго освен рушащи се. Безброй малки и големи предприятия са изправени пред фалит, докато в Съединените щати бюджетите на местните правителства са в неравностойно положение, докато нивото на безработица се  очаква  от Goldman Sachs да достигне максимален 25%, съперничейки или  надхвърляйки  най-тежките моменти на Голямата депресия.

На фона на развиващата се икономическа катастрофа обаче разликата в богатството между средните хора и свръхбогатите се  разшири  драстично. За мега-милиардерите като основателя на Amazon и изпълнителния директор Джеф Безос - най-богатият човек на планетата, чиято нетна стойност се  изчислява  на 143 милиарда долара - здравната криза само ги направи по-богати.

  •  

И сега основателят на Amazon вероятно ще стане първият трилионер в света, според платформата за сравнение на бизнес софтуер  Comparisun .

Прогнозата на сайта показва, че вероятно Безос ще постигне статут на трилионер до 2026 г., когато ще навърши 62 години. Сравнението се основава на тяхната прогноза на средния процент на годишния растеж през последните пет години, който след това се прилага за бъдещи години.

Според данните на компанията, нетната стойност на Bezos е нараснала средно с 34 процента през последните пет години. Само през последната година стойността на Безос нарасна с над 28 милиарда долара.

Amazon процъфтява по време на пандемията, като купувачите се стичат към платформите за онлайн пазаруване поради недостъпността или присъщите рискове от пазаруване на хора в магазини за тухли и разтвори, които се надпреварват да се конкурират с Amazon още преди появата на нов коронавирус. ,

В резултат цените на акциите на Amazon са се увеличили - в голяма степен се възползва Bezos, който има 11,2 процента дял в компанията. Освен това, Bezos продаде акции за 3,4 милиарда долара точно преди стойността им да се запази през март поради опасения от разпространението на COVID-19.

Дискусията за потенциалния статус на трилионера на Безос също идва, тъй като служителите на Amazon започнаха протести и стачки срещу тяхната безопасност, докато продължават да работят през пандемията. На 1 май работниците проведоха  еднодневна стачка с  искане за „адекватна защита на работното място“ и прекратяване на тормоза и  уволнението  на организаторите в складовете на компанията.

Новините за Безос, който потенциално може да стане трилионер през 2026 г., събудиха онлайн общности в Twitter и други платформи за социални медии, като потребителите сочат към разширяващите се икономически и финансови страдания на хората, докато Безос се рее на милиарди.

Twitter @Thomas_A_Moore написа:

„Джеф Безос е на път да стане първият трилионер в света, докато предстои да влезем в депресия.“

image Thomas Moore@Thomas_A_Moore    

Jeff Bezos is about to become the world’s first trillionaire while we’re about to enter a depression

image  
268K 7:27 AM - May 14, 2020 Twitter Ads info and privacy   54.9K people are talking about this              

Докато популярният акаунт  „Туитът на Бога“ , който с чувство за хумор се представя за официален акаунт в Twitter на Авраамовото божество, написа:

Имам план за спасяване на света, но това изисква заемане на пари от Джеф Безос."

Имам план да спася света, но това изисква заемане на пари от Джеф Безос.

- Бог (@TheTweetOfGod) 14 май 2020 г.

 

Потребителят на Twitter  „Летливата русалка“  попита:

„Ако Джеф Безос прави 2500 долара в секунда и пътува на запад с 35 MPH, а Марк Зукърбърг прави 1500 долара в секунда и пътува на север с 50 MPH, колко време ще отнеме, преди да можете да изплатите студентските си заеми?“

image The Volatile Mermaid@OhNoSheTwitnt    

If Jeff Bezos makes $2500 per second and is traveling west at 35 MPH and and Mark Zuckerberg makes $1500 per second and is traveling north at 50 MPH, how long will it take before you can pay off your student loans?

  5,315 7:30 PM - May 14, 2020 Twitter Ads info and privacy   1,046 people are talking about this      

 

Amazon е замислен от Bezos през 1994 г. като  "магазин за всичко",  където потребителите могат да купуват всичко - от книги до музика и DVD. Разрушителната компания бързо разширява дейността си през следващите години, като до голяма степен прави традиционните търговци на книги както големи, така и малки, остаряли и се превръща в гигант за електронна търговия, продаващ всичко - от мебели до хранителни стоки и собствени линии на облекло, електроника и офис техника, сред другите основни потребители стоки.

Компанията е и най-голямата интернет хостинг фирма в световен мащаб чрез платформата си за облачни изчислители, Amazon Web Services (AWS), която беше пусната през 2006 г. Частната облачна платформа осигурява уеб хостинг за клиенти, вариращи от  Dropbox  до  Централната разузнавателна агенция . като подпомагане на формирането на „ гръбнака “ за операциите по депортиране на Министерството на вътрешната сигурност - Имиграция и митнически контрол (DHS-ICE).

От  Елиас Марат  | Creative Commons  | TheMindUnleashed.com

Като Waking Times във Facebook . Следвайте Waking Times в Twitter .

  Публикуване на навигацията ← ПРЕДИШНА СВЪРЖЕТЕ СЕ С ПРИЛОЖЕНИЯТА ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ НАРУШАВАЙТЕ ПОВЕРИТЕЛНОСТТА

СЛЕДВАЩ → ЗАШЕМЕТЯВАЩО ВИДЕО ШОУ, КОГАТО ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА РЕДКИ БЕБЕШКИ КОСТЕНУРКИ ИЗПЪЛЗЯВАТ КЪМ МОРЕТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39755055
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031