Skoda Monte Carlo

Макрон иска Франция да стане производител #1 на чисти автомобили в Европа с план за 8 млрд евро

Макрон иска Франция да стане производител #1 на чисти автомобили в Европа с план за 8 млрд евро

Макрон иска Франция да стане производител #1 на чисти автомобили в Европа с план за 8 млрд евро

Реклама Honda ZR-V
Френският президент Еманюел Макрон обяви план за инвестирането на 8 млрд евро, за да превърне Франция в производител #1 на чисти автомобили в Европа и да даде стимул на френските компании да произвеждат своите коли на територията на страната.

От Reuters коментират, че френските автомобилни производители тепърва рестартират своята дейност след въвеждането на ограниченията в резултат на COVID-19 пандемията и Макрон иска да ускори преминаването към електрифицирани и електрически автомобили, като по този начин да подпомогне възраждането на индустрията.

"Трябва ни мотивационна цел: да направим Франция топ производител на чисти автомобили на Европа, като увеличим производството до над един милион електрически и хибридни коли годишно през следващите 5 години", коментира Макрон по време на пресконференция.

Сподер информацията на Reuters, за да подпомогне реализирането на тази цел, Франция ще увеличи еко бонусите при покупка на еко автомобил от частни лиза от 6000 на 7000 евро. Сериозна преференция ще има също така и за желаещите да закупят нова кола с традиционно задвижване, като цифрата тук е 3000 евро и от нея ще могат да се възползват 3/4 от домакинствата.

"Нашите съграждани трябва да купуват повече автомобили и най-вече чисти такива. Не след две, пет или 10 години- сега", е анонсирал Макрон по време на посещение в завод на Valeo във Франция. "Нито един модел, който в момента се произвежда във Франция, не трябва да се произвежда в чужбина".

"Защото не може да има електрически автомобили без зарядна инфраструктура, ние също така ускоряваме разширяването на зарядните терминали в страната, за да достигнат те през 2021 целта от 100 000, която първоначално беше зададена за 2022 година", сподели Макрон в социалната мрежа Twitter. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024