Skoda Kodiaq

Неясно бъдеще за Автосалон Женева

Неясно бъдеще за Автосалон Женева

Неясно бъдеще за Автосалон Женева

Реклама Peugeot 408
Организаторите на едно от най-значимите автомобилни изложения не само в Европа, но в световен мащаб- Автосалон Женева, днес разпространиха изявление, което буди съмнения относно провеждането му през следващата година.

Тазгодишното издание на салона в Женева беше напът да се състои, но в резултат на анонсираните от швейцарското правителство ограничения за масови събития, то беше отменено. Изчакването до последния възможен момент от страна на организаторите предизвика сериозна полемика в автомобилния свят, като се чуха сериозни недоволства не само от посетителите, но и от самите автомобилни компании участници.

Днес GIMS (Foundation of the Geneva International Motor Show) обяви, че са се отказали да подават заявление за заем от страна на кантона на Женева, който би осигурил малко под 16 милиона евро на организацията. От GIMS обаче анонсират, че поставените условия по заема противоречат на устава на фондацията и последната, за съжаление, е била принудена да се откаже от средствата.

Ако споразумението е било постигнато, GIMS биха разполагали със необходимите средства да покрият загубите си от отмененото изложение и да подготвят изданието му през 2021 година, което междувремнно получи и дати.

Организаторите на Автосалон Женева споделят, че основните изложители на събитието са ги насърчили и горещо са им препоръчали да планират издание за 2022 година. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024