Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2020 00:31 - МАСОН ОТ ВИСША СТЕПЕН: ,,ОБИКНОВЕНИТЕ МАСОНИТЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ ТОЧНО КАКТО И РЕДОВИТЕ ХОРА. МЕХАНИЗМИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ"
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1257 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интервю с масон от висша степен:

- Какво точно представлява кръвосмешението?
То е символично. Кандидат масонът поставя на сърцето си остър пергел, а майсторът удря с чука си върху него. Не го прави силно, че наистина да бликне кръв, действително е символично. Друг брат, застанал отстрани, държи в ръцете си съд и символично събира кръвта. Това е кръвосмешението.

- В един стар писмен документ от 1935 г. намерих потвърждение за изключително реалистичен кръвен ритуал. В него се казва ,,При приемане в 9-та степен на Великата Национална Ложа на Прусия братът трябва да изпълни т.нар. кръвен ритуал. Взема се кръв от палеца на дясната ръка на кандидата и се събира в потир. Капки кръв от всички братя, достигнали тази степен, се съхраняват в стъклена призма. Те са изсъхнали. В нея се добавя вино и при разклащане те се разтварят и добавят към потира. Кандидатът трябва да отпие от тази смес и по този начин от кръвта на братята, които вече са достигнали високата степен."
Това прилича на кръвен ритуал от Стария завет. Какво е общото между тях?

- Такъв ритуал има в ,,Шведската система" и той се отнася за достигналите 11-та степен. По-рано това се е правело при 9-та, това е вярно. Кръвта от призмата води началато си от Йоан Кръстител. Когато пие от потира, братът се свързва с кръвта на вече приетите в степента. Това се практикува и днес.

- Но обяснете , моля Ви, малко повече за висшите степени.

- За мен пътят към висшите степени беше предопределен. Орденът на свободните зидари включва обучителна система от десет степени. Очаква се, че всеки брат ще ги премине. Този процес продължава приблизително петнадесет години. Всички останали масонски учения имат система да висшите степени, копирана от ,,Сините Ложи". След достигане на майсторската един брат от ,,Старите Свободни и Приети Зидари" може да се задоволи с нея и да приключи своето развитие е обучение. Когато вече бях приет за майстор в моята Ложа на Свети Йоан, в края на ритуалното действие председателстващият майстор почука на една скрита врата и ме представи символично в ,,Ложата на Свети Андрей". Наричат я още ,,Зелената Ложа" и тя е клон на учението на Ордена на Свободните Зидари, в която трябва да преминеш три степени, за да стигнеш до ,,Капитела" или ,,Червената Ложа". При ,,Свети Андрей" символично прекрачваш в друг подземен свят и отново попадаш в огромно разнообразие от символи, които разпознаваш и разгадаваш едва след години. Въпреки че тук се натъкваш и на египетска символика, съдържанието на обучението относно народа на Израил е силно повлияно от Стария завет. Централни фигури са цар Соломон и Бог Йехова, както разказва Библията. Общо взето масонството винаги става въпрос за изграждането на Соломоновия храм, където е скрита експлозивна тайна. Понеже в хода на моето израстване съм бил член на много ложи и системи на обучение, имам широк поглед върху нещата.

- Какво означава мотивът на шахматната дъска, който се използва в домовете на ложите?

- Това е така нареченият разноцветен под и той трябва да изобразява настилката на Соломоновия храм. На този ,,шахматен под", който всъщност се състои от триъгълници и ромбове, а не от квадрати, съдържа математически и геометрични структури, които съхраняват математически и аритметични тайни, например числото Пи и други.

- А престилката се свързва със зидарите, които по-рано са държали инструментите в нея?

- В действащата област, там където масонството предпочита традициите, се казва, че каменоделците са носели престилки за защита на тялото, в които са поставяли и инструментите си. Такива обаче е било и облеклото на Адам и Ева, след които са открили голотата. От друга страна, изцяло бялата чирашка престилка символизира и чистотата на човека.

- Следователно да приемем, че във всички ложи - независимо дали е Шотландски ритуал, Ритуалът Йорк, Ложа на Свети Андрей или Гранд Ориент - едва отделни висши степени са истински посветени в нещо и те решават какво, на кого и в кой момент да бъде предоставено.

- Това е вярно. Казал го е Алберт Пайк. Ще бъда откровен - добре би било, ако масонските маси да са точно толкова глупави, колкото и човешките. Глупостта им е необходима, за да могат както управлявани, така и правилно използвани, защото братството се смята за световен духовен елит и тази идея се поощравя - което също е добре. По този начин обикновените масони се контролират точно както и редовите католици. Механизмите са едни и същи. Със сигурност нивото на един католик не може директно да се сравнява с това на масона, тъй като последният е по-критичен и трябва да бъдат контролирани. Това се пренася чудесно в системата на степените. Така може да се установи духовният потенциал на един брат и да се използва правилно. Защото масонството влияе политически по целия свят - при това много много ефективно - братята винаги заемат ръководни професионални постови и в общия случай не са обикновени работници.

- Говорите за ,,основни истини за човечеството" и за ,,най-дълбоки мистерии на хората". Можете ли да ги съберете в три изречения?

- Да, проблемът е винаги обобщаването в три изречения. Щом като са ми били необходими петнадесет години, за да придобия това познание, ще ми е трудно да го побера в три изречения.

- Тогава може би в пет?

- В действителност основните истини са подобни на тези, описани в херметичните закони: каквото горе, това и долу, целият свят се намира в резонанс, материалното резонира с духовното. Най-важното помагало е кабалистичното дърво на живота, дървото със сефирот. Който се е занимавал малко с Кабала, еврейската мистична традиция, знае, че то може да се развива отгоре - от Кетер или Короната - надолу към Царството, към Малхут и че между тях се намират осемте стадии на развитие, които човек преминава в живота си. Това са съществени, основни истини. Има разбира се и много други...

- Какво е влиянието на масонството в обществото и в ежедневния живот?

- Самото масонство като институция и организация не влияе навън, но всеки отделен член въздейства върху своето лично и професионално обкръжение - и то доста ефективно! Братята са тясно свързани в международна мрежа. Бившият президент на САЩ, Роналд Рейгън, даде много смислен отговор на въпрос, поставен от руски журналист: ,,Ако някъде по света трябва да се откаже бърза и небюрократична помощ, може да се използва подкрепата и съдействието на масонски ложи." Току-що обърнах внимание на това, че членовете се разбират по особен начин и в тази връзка може да се разглежда и изказването на президента. Ежедневно се разменят и предлагат послания и новини по масонски маниер.

- По какво се разпознават? Как да ги открием в икономиката и политиката? Може би по ръкостискането?

- Ръкостискането е само една от възможностите. Тук става въпрос за послания и новини, които трябва да се предадат между единомишленици. По телевизията могат да бъдат отличени по ръкостисканията, например двама мъже се ръкуват като калфи. Но могат да се разпознаят и по разположението на краката. Много по-важен обаче е текстът на едно послание и словообразуването на някоя новина в пресата. Когато израченията са формулирани така, че представят или повтарят пасажи от ритуал, тогава масонът се досеща, тъй като го е преживявал безброй пъти. Винаги става въпрос за ритуали на Синята Ложа. Чете някаква статия и разбира, че е написана по масонски, след което я прочита още веднъж, но от масонска гледна точка. По този начин открива скрити сигнали и разбира истинското послание, което трябва да бъде предадено на посветените. Сега може да извади директни заключения, например че трябва да се действа, затова се свързва с други братя от ложата. Телефонира и казва: ,,Слушай прочете ли тази статия? Сещаш ли се за какво може да се отнася?" Чрез подобни позвънявания и контакти възниква динамика, която ще доведе до някакъв резултат. Но понякога просто искат да информират другите братя за някакво решение, например политическо.

- И предупредителният сигнал е думата ,,вали"?

- Да. Ако масоните обсъждат например тайни, ритуали или някакви масонски практики и изведнъж някой каже ,,Вали!", разговорът се прекъсва. Започват да се оглеждат взаимно, защото има вероятност някой от присъстващите да не е масон или да е от по-нисша степен, който още не е дорасъл за обсъждания въпрос. Тогава се променя темата на разговора или начинът на изразяване се нагажда така, че незнаещият, профанът, немасонът или дори масонът чирак изобщо не може да разбере за какво става дума. Изразявават се по-предпазливо. Съществуват безброй много понятия.
Например съм съобщил на някого нещо sub Roza, т.е. ,,под розата". Когато двама разговарят sub Roza, това означава: ,,Този разговор остава между нас. Не се предава нататък." И събеседниците знаят какво могат да очакват един от друг. Тогава е сигурно, че нищо, което е съобщено sub Roza, няма да бъде предадено нататък. В пресата и медиите се срещат такива изрази.
Те винаги се използват при ритуалите и масонът им обръща особено внимание.

- Посягането към гърлото не е ли знак за беда или за затруднение?

- Не, знакът за беда е съвсем друг. При него скръстените ръце се поставят над главата, обръщат се с дланите нагоре и се изпъват.
- Това много трудо може да бъде представено в пресата. В течение на годините съм събрал много снимки на политици и дори на папата, където ръцете се държат над главата под формата на триъгълник. Това знак ли е, че съответното лице е в беда?

- Възможно е. Трябва да видя самата снимка или съответно статията, за която е предназначена.
- Има ли и други примери?
- Може човек да е седнал в креслото - например да гледа телевизия - и просто да се протегне по този начин. Изглежда сякаш си почива. Всъщност това е масонски знак. А изпадене в беда би могло да се означи и с някакво изказване, вербален знак: ,,A moi, lenfantde la veuve de Naphtali!", което означава
,,Елате при мен, деца на вдовицата на Нефталим!".
Веднъж присъствах на лекция за терпевти и лечители. След продължително изказване лекторът предложи да направим почивка и се обърна към слушателите с думите: ,,Бих желал да се срещна с няколко деца на вдовицата под колоните на входа".
Това изказване не говори нищо на цялата маса, но със сигурност всички масони в залата ще се съберат под колоните, защото разбират посланието. Така човек може да бъде разпознат публично като масон, но само от своите съмишленици. Случи ми се и в болницата, когато при една визита лекарят ми подаде ръка по масонски начин. Направи го с всеки пациент. Натисна с палец кокалчето на показалеца - захвата на чирака. Този, към когото е отправен поздравът - в случая аз - подкрепя ръката, задържа я за малко и преминават към следващия захват.

- По този начин ли се осъществяват и професионалните сделки?

- Преди всичко! Ако в чужд град се запозная с някого, който ми дава братски поздрав, винаги бих могъл да разчитам на неговата помощ. ,,Работя в този или онзи бранш, можеш ли да ми кажеш нещо, има ли тук братя, които могат да ми помогнат?" И тогава човек получава информация. За тази цел няма нужда да се срещаме в служебните зали, а направо в ложите. Масонството не би трябвало да насърчава сделките, но сключването им в ложите е обичайна практика. Това не е лошо, а и сред братята съществува определено доверие, различно от това между чужди хора. Ако се случи някой брат да изиграе друг, за измамника става извънредно неприятно. Както при мафията господства кодексът на честта. Така погледнато, масонството е много практично за търговския живот. Същото се отнася и за политиката - ако искаш да правиш кариера, трябва да си масон. В Германия това не е задължителна необходимост, но в САЩ, Англия и скандинавските страни няма да успееш, ако не си член на братството.

- Кажете още нещо за ръкостисканията. Защо изобщо са тайна?
Какво означават?

- Съществуват ръкостискания, значи и думи за разпознаване на всяка степен. Трябва да се помага на масона да се развива така, че да може да съхранява завоювани и научени неща и да не ги предава на братя, които още не са достигнали тази степен. Би им отнел преживяването. След много години и едва във висшите степени откриваш колко е важно, че си превърнал в навик умението да мълчиш. Хора, които могат съзнателно и надеждно да се справят със секретни неща, са ценени в обществения живот и в света на бизнеса. Който се стреми към работа, изискваща поверителност и надежност и демонстрира продължителен масонски опит, има голямо предимство. Масонът може да бъде отличен по най-различен начин и в обикновеното общество. Братството е разпространено много повече, отколкото предполагате. Можете да разпознаете членовете в ежедневието и веднага да влезете в близък контакт с тях.
И мълчанието не бива да се нарушава...
Широко разпространено е мнението, че масонът не бива да издава никакви тайни и ако го направи, ще бъде екзекутиран. Винаги е имало такива публични масонски екзекуции - но не могат на бъдат доказани.

- Моля Ви, разкажете още някои подробности от израстването Ви към висшите степени.

- В Синята Ложа овладях първите три степени, чирак, калфа и майстор, а следващите 4-та, 5-а и 6-а достигнах в Ложата на Свети Андрей, където отново бях последователно чирак, калфа и майстор. След това бях посветен като Рицар на Изгряващото Слънце на Изток и Йерусалим. Казва се на Изток, а не на Изтока, това е много важно; след това станах Рицар на Запад, после Довереник на Ложата на Свети Йоан и като последна степен Довереник в Ложата на Свети Андрей. Това отговаря на десета степен в Ордена. С това обучението в него приключва.
След това преминах към Ритуала Йорк. Понеже вече бях майстор в Ложа на Свети Йоан, което е световно призната, можех да започна направо от върха. Последователно станах Марк Майстор (4-та) - Старши Майстор (5-а)

- Превъзходен Майстор (6-а) - Майстор на Кралската Арка (7-а).
С това завършват степените в Ритуала Йорк. Той се различава от всички масонски ритуали, защото при него Соломоновият храм се построява докрай, което е целта на масонството. При останлите видове обучения той не се довършва никога. Строят го непръкасното, но все някога разбират, че не могат да го завършват. Срутва се и започват да го изграждат отново. Само Ритуалът Йорк го построява напълно. Висшата степен се дава в САЩ - Майстор на Кралската Арка. Поставят на главата ти корона, която е свързана с цитати от Хроники и от Книга на царете, където върховният жрец е коронясан. Масонските степени са като в Стария завет, като последната и най-висшата е върховният жрец. Ставаш израелски Върховен жрец, защото такива висши духовници служили при народа на Израел. Всяко тогавашно племе имало такъв свой първожрец и през определени периоди той отслужвал литургия в храма. И тогава влизал в ,,Светия светих". Върховният жрец на масоните има същите права като израилския висш духовник с цялата му символика, включително и короната. Но европейският ритуал е различен, короната липсва.

- Ян Ван Хелсинг - ,,Тайните общества 3: Войната между масоните." 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901489
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031