Skoda Monte Carlo

Прес съобщение относно Hertz Global Holdings

Прес съобщение относно Hertz Global Holdings

Прес съобщение относно Hertz Global Holdings

Реклама Nissan X-Trail
В продължение на скорошното съобщение на Hertz Global Holdings, Hertz - Autotechnica Ltd., филиал на Autohellas, информира за следното:
Hertz Global Holdings обяви, че след като е била значително засегната от последиците от пандемията и ограниченията за мобилност, наложени през последните три месеца, е подала искане за защита от фалит съгласно глава 11 на 22/05/2020, както за компанията-майка в САЩ, така и за нейните дъщерни дружества в Канада.

Въз основа на официалните съобщения на Hertz Global Holdings, по време на периода на преструктуриране на компанията, нейната глобална мрежа ще остане напълно функционираща и за трите марки, които притежава Hertz (Hertz, Thrifty, Dollar и Firefly), без допълнителни последствия върху резервациите или програмите за лоялност на марката.

Autohellas, която притежава франчайз правата на марката Hertz в Гърция и в 7 държави на Балканите, включително в България (Autotechnica Ltd.), няма никакви отношения на дялово участие или кредитни/заемни отношения с Hertz Global Holdings. Следователно Autohellas не е пряко засегната от това развитие на събитията.

При условие, че процесът на преструктуриране на дълга чрез глава 11 на Hertz Global е завършен успешно, нашата оценка е, че компанията ще може да управлява глобалната си мрежа още по-ефективно.

Краткосрочните наеми (основната област на дейност на Hertz Global) представляват 16% от консолидирания приход на групата на Autohellas, докато 84% от груповите консолидирани приходи произтичат от дългосрочни наеми, продажби на употребявани автомобили и авто търговия. Също така, капиталът на Autohellas към 31.12.2019 г. достигна 294 милиона евро, което позволява най-ниското съотношение на дълг към собствен капитал сред всички RAC или оперативни лизингови компании в Европа.

*Източник: Hertz - Autotechnica Ltd

ххх

Бележка на редакцията:
Американската компания фалира след повече от сто години успешна работа, а причината е често срещана днес - спад в търсенето поради пандемията на коронавирус. Заслужава да се отбележи, че Hertz успя да се бори дълго, но не можа да устои на Covid-19 в Северна Америка. Финансовите им неприятности там доведоха до срива.

Сега централният офис на компанията е подал молба за реорганизация в окръжния съд в Делауеър. Самата компания нарече ситуацията „внезапен и драматичен“ спад в търсенето на услуги за наемане на автомобили. В резултат приходите на компанията рязко спаднаха, което в крайна сметка доведе до загуби от 17 милиарда долара. По време на изпитанието компанията ще продължи да обслужва клиенти и Hertz все още има милиард долара за това.

Hertz Global Holdings и няколко нейни дъщерни дружества в САЩ и Канада подадоха искане за фалит в условията на защита, подобно това на GM и FCA преди 10-на години. Подаденото искане за несъстоятелност не включва операциите на компанията в Европа, Австралия и Нова Зеландия. Опитвайки се да избегне неприятната стъпка, през пролетта на тази година компанията продаде част от своя флот автомобили, след което уволни около 20 хиляди служителя. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024