Opel Stock

Дизелскандалът – В Германия започват да плащат обезщетения

Май 26, 2020
Дизелскандалът – В Германия започват да плащат обезщетения

Дизелскандалът – В Германия започват да плащат обезщетения

Реклама Opel Stock
Скандалът с дизелите на VW Group е твърдо под контрол на държавата дори в Корона кризата. Защото вече е ясно, че производителят на автомобили №1 във Федералната република ще трябва да заплати щети за десетки хиляди шофьори на дизелови коли. В първата си присъда за скандала с VW дизелите, Федералният съд (BGH) в Карлсруе вече определи, че оплакващите се купувачи могат да върнат автомобила си и да си поискат парите за него.

С решението си висшите граждански съдии потвърдиха решение в полза на купувачите издадено преди от Висшия районен съд в Кобленц. Той беше задължил VW Group да възстанови на купувач на употребяван VW Sharan 25 600 евро плюс лихва поради умишлени аморални щети. Мъжът спореше, че се е доверил на рекламата и е повярвал, че си е купил чиста кола.

VW обяви, че ще предлага на ищците еднократни плащания и че ще се обърне към клиентите си с подходящи предложения. Еднократните плащания са "прагматично и просто решение" според нея. Размерът на офертите зависи от индивидуалния случай. VW определи решението на Карлсруе като "крайна точка" за проблема.

Решението за BGH е важен пример за много следващи случаи, а съдиите от Карлсруе вече насрочиха следващите три слушания по други “дизелови” дела за юли 2020 г., а се очаква да последват още. Решението обаче няма ефект върху договореното споразумение като част от модела за декларация, който според VW междувременно е бил приет от около 240 000 собственици на дизели. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024