Lasurit

Анди Палмър напуска Aston Martin

Анди Палмър напуска Aston Martin

Анди Палмър напуска Aston Martin

Реклама Peugeot 408
Изпълнителният директор на Aston Martin- Анди Палмър, напуска редиците на компанията, в която трябваше да вдъхне нова сила, като официалното изявление за кадровите промени в легендарната марка се очаква да бъде направено утре. От Reuters коментират също така, че според техен източник, постът на Палмър ще бъде зает от Тобиас Морс, изпълнителен директор на Mercedes-AMG.

Със 107-годишна история, Aston Martin не се радва на изключителен пазарен успех през последните години, а през първата четвърт на 2020 отчете спад в продажбите си от почти една трета в сравнение с 2019.

В момента, основният коз и спасителен пояс на марката е нейният нов SUV модел DBX, който беше представен официално през ноември миналата година. Първите доставки на автомобила трябваше да бъдат осъществени през втората четвърт на 2020, но на фона на изключително сложната обстановка в глобален мащаб и в частност в автомобилната индустрия, не е ясно дали това ще се случи по план.

ASTON MARTIN DBX, който е оценен на 158 000 лири за територията на Великобритания е първото SUV предложение на легендарната марка и обещава да предложи на бъдещите си собственици много повече от класическите за този автомобилен сегмент параметри. За целта от марката залагат на динамичен екстериорен дизайн, луксозен интериор, 9-степенна роботизирана предавателна кутия, система за задвижване на четирите колела, адаптивно въздушно окачване със свободен ход от почти 10 сантиметра и четирилитров V8 двигател.

Задвижващият агрегат на ASTON MARTIN DBX е нова версия на мотора на DB11 и Vantage, като при SUV модела максималната му мощност достига 550 конски сили, а въртящият момент 700 Нм. С негова помощ, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди и да развие максимална скорост на движение от 290 км/ч. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024