Lasurit eshop

Надуваем електрически скутер се побира в раница - видео

Май 21, 2020
Надуваем електрически скутер се побира в раница - видео

Надуваем електрически скутер се побира в раница - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Пандемията на коронавирус COVID-19 напълно промени обичайния ритъм на живот в много страни по света. Концепцията за социално разстояние е вече толкова здраво заложена в живота ни, че хората започнаха да дават предпочитания не на обществения транспорт, а на компактни скутери, велосипеди и скутери. Тази тенденция бе взета в предвид от учени от Токийския университет, които разработиха надуваем електрически скутер.

Моделът се казва Poimo и е толкова компактен, че може да се побере в обикновена раница. Теглото на скутера е само 5,5 килограма и можете да го надуете с електрическа помпа само за 2 минути. Според разработчиците електрическият скутер е абсолютно безопасен, а вероятността от наранявания в случай на авария е сведена до минимум.





Poimo има пет солидни сменяеми компоненти: два комплекта колела, електрически мотор, батерия и волан с интегриран безжичен контролер. Останалата част от скутера е от термопластичен полиуретан (TPU). Представената машина е прототип и трябва да бъде оценена от агенциите за пътна сигурност. Въпреки това, разработчиците са уверени, че Poimo е толкова добър, че скоро ще бъде на производствен конвейер. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Авто глобус

Harley-Davidson Experience Tour започна

Апр 22, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто BMW Honda

Огромен интерес още в първия ден на Moto Expo 2024

Апр 21, 2024