Lasurit

Mazda стартира производството на първата си електрическа кола

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Реклама Opel Stock
Mazda обяви, че вчера в завода на марката в Хирошима, Япония, е започнало производството на първата в историята на компанията изцяло електрическа кола- MX-30.

Mazda MX-30, за която от марката споделят, че представлява отговор на непрекъснато повишаващото се търсене на електромобили в Европа, е оборудвана с e-Skyactiv задвижваща система за предните колела. Мощността, на която ще могат да разчитат бъдещите собственици на модела, е 145 конски сили, интегрираният батериен блок е с капацитет от 35.5 kWh, а свободният пробег на колата е замерен на около 200 километра (WLTP цикъл). С помощта на подходяща зарядна инфраструктура, 80% заряд на батерията е възможно да бъде постижнат за около 40 минути.

MX-30 е с основни габарити дължина 4395 мм, ширина 1795 мм и височина от 1570 мм, а междуосието й е 2655 мм, и идва с нестандартно и обратно на приетото за стандарт в автомобилната индустрия отваряне на задните си врати.



Електромобилът Mazda MX-30 вече е наличен за поръчка, а първите му доставки към европейските дилърства се очаква да бъдат осъществени през есента на тази година. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024