New Dacia Duster

BMW ALPINA XB7 идва с 612 конски сили

BMW ALPINA XB7

BMW ALPINA XB7

Реклама Peugeot 408
Днес ALPINA разпространи първата официална информация за първата си SUV разработка на BMW, предназначена за североамериканския пазар- BMW ALPINA XB7, което ще се произвежда в завода на баварската марка в Спартанбург, Южна Каролина.

Традиционно за ALPINA, основен акцент в програмата за X7 и конкретно XB7, попада върху задвижвашваща система. Тук 4.4-литровият, V-образен, осемцилиндров двигател е допълнително оптимизиран, като предлага максимална мощност от 612 конски сили.

Внушителният флагман ще предложи възможност за ускорение от 0 до 96 км/ч за 4 секунди и ще може да измине класическата дистанция от четвърт миля от място за 12.6 секунди. Максималната скорост на движение на BMW ALPINA XB7 е електронно ограничена на 290 км/ч.

Първите доставки на BMW ALPINA XB7 ще бъдат осъществени през септември тази година, като ще предложи редица промени, в това число изцяло нова стоманена спортна изпускателна система с активни клапи на звука, дизайн и стилистични елементи за екстериора и интериора, всички те изпълнени в типичното за BMW и ALPINA внимание към детайлите.

В оборудването на BMW ALPINA XB7 е включена и специално доработени версии на легендарната осемстепенна роботизирана предавателна кутия на ZF и стандартното въздушно окачване на X7, както и специално подбрана комбинация гуми и 21-цолови джанти, и други. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024