New Dacia Duster

20 години Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe 20 years

Hyundai Santa Fe 20 years

Реклама Peugeot 408
Представен през 2000 година, емблематичният за Hyundai SUV модел Santa Fe отбелязва 20 години пазарно присъствие в световен мащаб, а през следващата ще отбележи същото и за територията на Европа.

От Hyundai споделят, че след четири моделни поколения и повече от 5 260 000 реализирани екземпляра в цял свят, през лятото на тази година Santa Fe ще получи нова и още по-добра версия, която ще се отличава с нови електрифицирани задвижвания и сериозни промени в дизайна и технологиите.

"Santa Fe беше първото SUV на Hyundai и е един моделите с най-дълго присъствие като линия, което го прави основен модел не само в глобален мащаб, но също така и в Европа", коментира Андреас-Кристоф Хофман, вицепрезидент на подразделението Маркетинг и Продукти на Hyundai Motor Europe. "За Hyundai това е автомобилна икона, която продължава да еволюира по отношение на дизайна, технологиите, простора и комфорта. С тази си последна еволюция, Santa Fe потвърждава статута си на флагмански модел в нашето SUV портфолио и допълнително акцентира нашето наследство при SUV-тата, като в същото време продължава напред със своята иновация и електрификация".

Първото поколение на Santa Fe беше представено от Hyundai по време на международното изложение в Женева през 2000 година и остана на пазара до 2006 година. Втората генерация на модела дебютира през 2006 година на салона в Детройт и доведе допълнителни клиенти за марката през производствения си живот, който продължи до 2012 година, а третата продължи по същия път до 2018 година. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Suzuki

Февруари 2024: Suzuki записа ръст от 11.5%

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024