New Dacia Duster

Bosch ESP: 25 години добавена безопасност на пътя

Bosch ESP: 25

Bosch ESP: 25

Реклама Opel Stock
Преди 25 години, Bosch и Daimler-Benz поставиха началото на нова ера в автомобилната безопасност, като лансираха на пазара в модела S-Class уникалната за индустрията система за повишаване на активната безопасност- ESP (електронна стабилизираща програма).

С поетапното въвеждане в стандартното и допълнителното оборудването на ESP и от останалите автомобилни производители, от Bosch прогнозират, че само в ЕВропа, ESP е спасило живота на около 15 000 човека и е предотвратила над половин милион пътни инциденти през последните 25 години. От компанията коментират също така, че заедно с предпазния колан и въздушната възглавница, електронната стабилизираща програма е сред основните и най-важни фактори за спасяването на човешкия живот на пътя.

От Bosch коментират, че ESP е в състояние да неутрализира 80% от потенциално опасните ситуации на пътя, а в комбинация със спирачната антиблокираща система и системата за контрол на сцеплението на гумите с пътя, нивото на безопасност се увеличава още повече.

През годините, Bosch оптимизира работата на електронната стабилизираща система ESP непрекъснато и към момента технологията е част от оборудването на повече от 250 000 000 коли по целия свят. В световен мащаб, 82% от всички нови автомобили са оборудвани със системата, докато през 2017 година показателят е бил 64%. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024