Lasurit eshop

Четириногият приятел – с колан или в кутия в колата - видео

Четириногият приятел – с колан или в кутия в колата - видео

Четириногият приятел – с колан или в кутия в колата - видео

Реклама Honda ZR-V
В колата животните също трябва да носят предпазен колан. Не е достатъчно просто да отворите вратата на колата и да оставите четириногия приятел да скочи вътре. В Германия, например, е законно уредено да се защитят животните, като те трябва да бъдат достатъчно обезопасени по време на движение. В противен случай съществува риск от глоби, отнемане на точки и проблеми със застрахователното право.

ACE, вторият по големина автомобилен клуб в Германия, предоставя информация за възможностите за превоз на животни, така че да не застрашите себе си, другите пътници и животното. По принцип животните никога не могат да се возят в движеща се кола без подсигуряване. Ако това не е направено те не само ще разсейват водача, но в случай на спирачни маневри или злополука, животното и водачът също биха били в смъртна опасност.

Също така се препоръчва освен застраховка „Гражданска отговорност“ за автомобили да защитавате и пътуващите с вас домашни любимци със специална застраховка, казват експертите. Преди да тръгнете, не забравяйте, че четириногите ви приятели трябва да свикнат с временното им настаняване. Много е важно да избягвате шофирането в силна жега, да правите редовни спирки и да им давате да пият вода. Не излагайте животното на директна светлина и никога не го оставяйте само в колата.






Транспортните кутии са най-сигурният начин за превоз на животни в колата. Кутиите за котки също трябва да могат да се отварят нагоре в допълнение към страничната порта. По-малките кутии предлагат добра сигурност, ако са поставени в посоката на пътуване. Големите кучета трябва да пътуват безопасно в транспортни кутии с подходящ размер в багажника или на задната седалка.

Кутии, които са постоянно монтирани директно в трюма, са полезни за по-големи кучета. Ясно предимство на този вариант на транспорт е че животните не могат да смущават водача и не могат да възпрепятстват спасителите в случай на авария, защото искат да защитят собственика си. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024