Skoda Kodiaq

Германия погва прекалено шумните мотоциклети

Германия погва прекалено шумните мотоциклети

Германия погва прекалено шумните мотоциклети

Реклама Renault Arkana
Бундестагът /Федералният съвет/ на Германия погва сериозно шума от мотоциклетите със старта на инициатива за намаляване на шумовите им емисии. Той призова федералното правителство да ограничи нивото на шума на всички нови превозни двуколесни средства до максимум 80 децибела.

Федералният съвет също така смята, че са необходими по-строги санкции срещу настройката на мотоциклет, ако това доведе до значително увеличение на шума. Звуковият дизайн, чрез който фоновият звук може да се регулира индивидуално за всяка машина, също ще трябва да бъде забранен. Полицейските служители ще имат право незабавно в случай на сериозни нарушения на изискването за шумност да ги конфискуват на място или принудително да ги транспортират с евакуатор.

Мерки ще се предприемат и за разрешаване на проблема, поради който “състезателите” на пътя често избягват да бъдат наказани, защото не могат да бъдат идентифицирани поради липсата на предна регистрационна табела.

В допълнение, представителите на държавата смятат за необходимо да се разрешат временни забрани за движение на моторни превозни средства в неделя и официални празници поради защитата от шумност. Мотоциклети с алтернативни задвижващи технологии ще трябва да бъдат изключени от подобни изисквания.

Федералното правителство ще решава дали и кога новите мерки ще бъдат приложени. С тях висшият орган на Федералната република се придържа внимателно към исканията на инициативата „Безшумен ездач“, основана през 2019 г., в която общините и асоциациите на мотоциклетистите се обединиха. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Volkswagen

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024