Lasurit

Първи поглед към електрическата кола на Джеймс Дайсън, в която той инвестира 500 млн лири и от която се отказа

Първи поглед към електрическата кола на Джеймс Дайсън, в която той инвестира 500 млн лири и от която се отказа

Първи поглед към електрическата кола на Джеймс Дайсън, в която той инвестира 500 млн лири и от която се отказа

Реклама Skoda Stock
Джеймс Дайсън се превърна в емблема в световната индустрия със своите дизайнерски, изключително функционални и изключително трайни прахосмукачки. През последните години заедно със семейната си империя представи редица други интересни и дори революционни продукти, като вентилатори, осветителни тела, сешоари и други, които бяха насочени както към обикновените потребители, така и към професионалистите в бранша.

През 2017 година Джеймс Дайсън анонсира плана си за разработката на изцяло електрически автомобил, през следващите години инвестира в проекта 500 милиона английски лири лични средства, а през октомври миналата година обяви, че идеята му няма да се трансформира в сериен автомобил. Сега, благодарение на The Sunday Times и класацията The Sunday Times Rich List, в която Дайсън заема за първи път челното място, виждаме да първи път един от прототипите на електромобила, който трябваше да се изправи срещу Tesla.

С предвидена обща инвестиция от 2 млрд английски лири и планирано пазарно лансиране през тази година, проектът за електрически автомобил на Дайсън приключи, след като беше определен от създателя си като нерентабилен.

От The Sunday Times коментират, че ако електромобилът на Дайсън беше реализиран, то той би предложил най-голямата автономност сред всички актуални предложения на пазара- около 960 километра, и то независимо от атмосферните и пътните условия, и от стила на управление на колата.

С тегло от 2600 килограма, задвижващата система на седемместната и дължа 5 метра електрическата кола на Дайсън трябваше да предложи мощност от 536 конски сили, възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди и максимална скорост на движение от 200 км/ч.

"Изпитвам голяма тъга и разочарование", коментира той пред изданието. "Нашето е живот на риск и провали. Пробваме различни неща и те се провалят. Животът не е лесен". Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус

Пролетната проверка на кемпера

Мар 29, 2024