Lasurit

Бюджетен кросовър Chevrolet от Китай изненадва с дизайн и оборудване

Бюджетен кросовър Chevrolet от Китай изненадва с дизайн и оборудване

Бюджетен кросовър Chevrolet от Китай изненадва с дизайн и оборудване

Реклама Skoda Monte Carlo
Под марката Chevrolet китайският компактен кросовър Baojun 510 ще излезе на пазарите на развиващите се страни. Петместният компактен кросовър Baojun 510 е вторият модел, който китайската марка започна да произвежда под марката Chevrolet. Серийното производство на автомобила, известен под вътрешния индекс CN180S, е установено в завода на смесеното предприятие SAIC-GM-Wuling. Основният регион на продажбите ще бъдат страните от Южна Америка.

Под какво име кросовърът ще влезе на пазара все още не е известно. Официално пресслужбата на General Motors не обяви появата на свой нов кросовър. От китайските медии бяха публикувани няколко снимки на автомобила, слизащ от конвейера. Съдейки по тях, процесът на превръщане на Baojun 510 в Chevrolet е по системата “бедж инжинеринг” и всъщност това е проста подмяна на радиатолната решетка, емблемите на марката и надписите по колата, което не променя коренно доста успешния дизайн.

В моделната гама на Chevrolet, новият кросовър ще заеме място между новите Tracker и Captiva. Предполага се, че общата дължина на колата е 4220 мм, а междуосието - 2550 мм. Съответните размери на Tracker са 4270 и 2570 мм, а на Captiva - 4655 и 2750 мм. От техническа страна не се очакват промени в сравнение с Baojun 510.

За Южна Америка новият кросовър Chevrolet ще бъде оборудван с 1,5-литров двигател в две нива на мощност - 99 и 105 к.с. от кросовъра Baojun. в зависимост от конфигурацията. Трансмисията е в три варианта – с шестстепенна механична скоростна кутия, вариатор CVT или петстепенна роботизирана. Задвижването, обаче е само предно.

Baojun 510 може да се похвали с климатичен контрол, круиз контрол, панорамен покрив, мултимедия с растящ екран и камера за обратно виждане. Предполага се, че кросоувърът Chevrolet ще получи целия този комплект.

Марката Baojun е съвместен проект на американския концерн General Motors и китайската автомобилна компания SAIC. Първият модел на марката беше кросоувърът Baojun 530, който през 2019 г. навлезе на пазара в Южна Америка като второ поколение Chevrolet Captiva. Интересно е, че в Бразилия и Аржентина, на най-големите пазари в Южна Америка, кросоувърът не се продава. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024