Opel Stock

В управлението на Синия овал идва смяна на поколенията на прочутата фамилия Форд

В управлението на Синия овал идва смяна на поколенията на прочутата фамилия Форд

В управлението на Синия овал идва смяна на поколенията на прочутата фамилия Форд

Реклама Skoda Monte Carlo
Явно в управата на компанията на Синия овал идва време за подмяна на поколенията на собственическата фамилия. Става дума за 39- годишния Хенри Форд Трети и братовчедката му Александра Форд Инглиш, която наскоро беше назначена в борда на старт-ъп компанията за електрически автомобили Rivian, в която Ford инвестира сериозно.

Очаква се до няколко години двамата, ако не им мине котка път, да поемат най-горните ръководни роли в компанията. Джим Фарли, повишен на 1 март до главен оперативен директор, е все по-явният наследник, на сегашния топ-мениджър и СЕО на Синия овал Джим Хакет. Братовчедите вече минават проверения път на растеж за подобни кадри през различни работни места във фирмата. Хенри, известен като „Сони“ сред приятели и семейство, беше директор на корпоративната стратегия, преди да се заеме с онговорната работа с инвеститорите. Той е син на Едсел Форд II, член на борда и сега фирмен консултант.

Александра е дъщеря на Бил Форд и пое позиция в корпоративната стратегия, подобна на тази, която преди това беше заемана от нейния братовчед, като същевременно беше назначена и в борда на Rivian Automotive, производителя на електрокари, в който Ford пое значителен дял от собствеността.

Този начин на издигане в администрацията на фамилната им копания е подобен на този на бащите им, докато се издигат нагоре в редиците служители през 80-те и 90-те. Бил и Едсел Форд влязоха в съвета на директорите на компанията през 1988 г., докато все още бяха на по 30-на години. Едсел в крайна сметка се издигна до президент на изключително печелившото кредитно поделение на Ford, преди да се пенсионира през 1998 г., а Бил стана председател на компанията през януари 1999 г. и беше изпълнителен директор от 2001 до 2006 г.

За разлика от някои деца на известни хора, Хенри той няма никакви неприятности относно използването на името си в бизнеса. Той работи в дилър на марката като продавач през лятото на 2009 г., докато получава MBA от Масачузетския технологичен институт.

Носи табелка с името си Хенри Форд и клиентите често питат дали има някаква връзка с прочутия Хенри Форд? Смеейки се Хенри Форд Трети отвръщал -“Да, аз съм Хенри Форд III. “

Първата работа на братовчедка му Александра във Ford е през 2017 г., когато на 29-годишна възраст е в отдел търсещ нови решения за мобилност за многолюдни градове - „Първоначално се колебаех да се присъединя към Ford, тъй като нямам техническа подготовка и това е компания, изградена върху инженеринга“ - споделя за първите си стъпки в компанията Александра Форд Инглиш. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Автобосове /Carbosses Renault

Шефът на Renault Лука де Мео атакува остро политиците - Спрете да ни регулирате бизнеса!

Мар 21, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Автобосове /Carbosses Mercedes-Benz

Негован Йосифович е новият изпълнителен директор в "Силвър Стар"

Дек 19, 2023
Авто Новини Авто глобус Автобосове /Carbosses Chrysler Fiat Ford Hyundai Kia

Шефът на Hyundai Еуйсун Чунг е „All-Stars Industry Leader 2023“

Ное 29, 2023