New Dacia Duster

Работата в мрежа в колата е и въпрос на възраст

Май 14, 2020
Работата в мрежа в колата е и въпрос на възраст

Работата в мрежа в колата е и въпрос на възраст

Реклама Nissan X-Trail
Немските шофьори имат силна привързаност към практическата функционалност и електронни асистенти в автомобилите си. При проучване на heycar.de за полезност на помощниците, които улесняват шофирането, те се поставят на върха от шофьорите. “Умните” и тези за свързаност, като интегрирането на смартфона в колата, са особено ценени от шофьорите на възраст под 35 години.

Предупреждението за разстояние – харесано от 46% от анкетираните, заема първо място сред желаните помощници, следвано от системата за предупреждение за напускане на лентата и камерата за заден ход - 44%. Помощта за паркиране завършва на подиума с 43 процента. Свързаността харесват 30 процента, които не искат да се справят без интеграцията на приложения за смартфони като Spotify или Apple CarPlay, а интелигентният гласов контрол също е важен за повече от една четвърт (28 процента).

Разбивка по възрастови групи показва значителни разлики. Докато около 32 процента от 18 до 24 годишните дават висок приоритет на интеграцията на приложения в автомобила, той е малко под десет процента от 55 до 65 годишните.

„Виждаме ясно разминаване в начина, по който различните възрастови групи разглеждат цифровите функции в колата. Докато най-модерната технология е по-важна за по-младите хора, когато става въпрос за закупуване на кола, поддържането на автомобила при шофиране е най-важното за възрастните хора“ - казва Николас Кьон, главен клиент и маркетинг директор в heycar. - “Днес превозните средства трябва да намерят баланса между нуждите на застаряващото общество и интеграцията на бъдещите технологии.” Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили NIO Smart

NIO с две премиери на Auto China 2024

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Honda

Honda показа новите си електромобили за Китай

Апр 16, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan с пилотен проект за производство на твърдотелни батерии (Видео)

Апр 16, 2024