Lasurit eshop

KIA обеща електромобил с пробег от над 500 километра за Европа

KIA обеща електромобил с пробег от над 500 километра за Европа

KIA обеща електромобил с пробег от над 500 километра за Европа

Реклама Honda ZR-V
На фона на отчитано увеличение в търсенето на електромобили в Европа, KIA анонсира плановете си за пазарното лансиране на 11 електрически предложения в световен мащаб до 2025 година.

Една от основните стъпки, които ще предприемат от KIA, ще бъде направена през следващата година в Европа с въвеждането на пазара на изцяло нов електромобил, който ще предложи удължен пробег с възможност за бързо зареждане на батерията си, ще бъде с кросовър дизайн и ще бъде разработен на нова платформа.

От марката коментират, че се наблюдава засилен интерес към нейните коли с електрическо задвижване, като резултатът през първата четвърт на 2020- 6811 единици, е със 75% по-висок в сравнение с първото тримесечие на 2019 година и ке равнява на 6% от общия й бизнес, срещу 2.9% за същия период на миналата година.

Бъдещи пазарни предложения с електрическо задвижване, от KIA обещават в няколко автомобилни сегмента, в това число леки, SUV и многофункционални, като първото изцяло ново ще видим през следващата година със свободен пробег от над 500 километра.

Успоредно с това, от KIA споделят, че всеки нов модел, който марката лансира на пазара ще бъде наличен минимум в една електрифицирана версия- незареждаем, зареждаем хибрид или изцяло електрическо задвижване. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024