New Dacia Duster

Volvo разширява хибридната си гама

Volvo разширява хибридната си гама

Volvo разширява хибридната си гама

Реклама Nissan X-Trail
За превозни средства от двата си най-просторни модела - "60" и "90" Volvo създава нови агрегати - меки хибриди, които са предназначени да намалят консумацията на гориво на моделите. От началото на лятото ново поколение бензинови двигатели Drive-E с електрическа поддръжка и други технически новости ще бъдат представени в моделите Volvo S60 / V60 / V60 Cross Country и Volvo S90 / V90 / V90 Cross Country.

Моделите SUV XC60 и XC90 се предлагат с меко хибридно задвижване от есента на 2019 г., сега 48-волтовата им система ще се използва във всички останали модели от двете серии. Електрификацията има за цел да намали разхода на гориво и емисиите при реални ежедневни условия с до 15 процента, споделят от производителя.

Новите електрифицирани бензинови двигатели, като всички меки хибриди от гамата на Volvo, могат да бъдат разпознати по „B“-то в обозначението на двигателя. В зависимост от модела, турбокомпресорите с директен бензинов инжектор покриват работен диапазон от 120 кВт / 163 к.с. в B3 до 220 кВт / 300 к.с. в B6 AWD. Предаването на мощност става чрез ревизирана осемстепенна автоматична трансмисия Geartronic.

Леката хибридна система включва интегриран стартов генератор (ISG), 48 V литиево-йонна батерия и система за възстановяване на спирачната енергия, която работи с електрическа технология за спиране чрез проводник. При спиране ISG като генератор преобразува кинетичната енергия, освободена по време на забавянето, в електрическа енергия и зарежда 48 V батерията. Натрупаната енергия се използва например за подпомагане с мощност на бензиновия двигател при стартиране и ускоряване.

Новото поколение осемстепенна автоматична скоростна кутия, която сега работи с технологията „shift-by-wire“, също гарантира повече комфорт и култура на шофиране. Комутационните импулси вече не се предават механично, а електронно, което подобрява скоростта на превключване на предавките. Взаимодействието с функцията за автоматично стартиране и спиране също е по-хармонично и по този начин се гарантира още по-плавен и бърз рестарт на двигателя, например след спиране на светофарите.

Междувременно големите модели Volvo S90 (седан), Volvo V90 (комби) и Volvo V90 Cross Country (офроуд комби) също трябва да бъдат оптически модифицирани за новата модел 2021 година. Преработените фарове за мъгла, спойлери и брони придават на автомобила отпред повече изразителност, изгледът отзад на моделите комби ще се характеризира с новия LED мотив на задните светлини и динамичната мигаща светлина. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024