Skoda Monte Carlo

Теsla и бурята в Twitter

Теsla и бурята в Twitter

Теsla и бурята в Twitter

Реклама Peugeot 408
Влиятелните хора обичат да правят политика с кратки послания. Явно все още тече състезание в социалните мрежи. “Победител” е този, който напише най-причудливите туитове. Дори президентът на САЩ Доналд Тръмп стана сериозен претендент в тази надпревара.

Шефът на Tesla Елон Мъск, например, намали пазарната стойност на компанията си с милиарди с поредица от странни туитове. Вижте и се изумете - Елон Мъск всъщност написа, че цената на акцията на Tesla според него е твърде висока.

В друг туит милиардерът написа - „Продавам почти цялото физическо имущество“ - и че той вече няма да притежава “къщата”. В резултат акциите на Tesla паднаха на миналата седмица във Франкфурт на фондовата борса, в някои случаи със значително повече от десет процента.

На въпроса на Wall Street Journal дали туитовете са шега и дали компанията ги одобри преди публикуването, Мъск отговори по имейл с „не“, съобщава изданието.
Тези “странности” могат да докарат Елон Мъск, който иска да завладее света с електрическите си автомобили, във фокуса на вниманието на Комисията за ценни книжа и борси в САЩ. Споразумение с органа предвижда засега, че шефът на Tesla трябва да пуска своите туитове, одобрени предварително от компанията.

Това споразумение беше предизвикано от съобщението на Елон Мъск в Twitter през лятото на 2018 г., че обмисля да свали акциите на Tesla от борсата и че финансирането за целта е осигурено. Комисията, след специално разследване, заключи, че Мъск няма твърди ангажименти за финансиране и наложи ограниченията на писанията му в Twitter. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024